Vyradenie Joãa Cancela z hry tesne pred súbojom s Atléticom je pre Xaviho dosť veľký problém. Tréner Barcelony bude musieť nájsť náhradné riešenie, keďže nebude môcť využiť Portugalčana a Alejandra Baldeho.

Prvým kandidátom na ľavej strany defenzívy je Hector Fort. 17-ročný mladík už v tejto sezóne dokázal urobiť veľmi dobrý dojem, ale problémom je, že v poslednom čase sa objavil na ihrisku len veľmi málo. Fort od začiatku februára strávil na ihrisku v prvom tíme iba 51 minút a v rezerve 58 minút. Je zjavné, že odchovanec nemusí byť v kontexte dôležitého stretnutia, akým je to proti Atléticu, v dobrom rytme. A predsa sa Fortovi vydaril zápas proti Atléticu v Kráľovskom pohári a prihral na gól v súboji proti Alavésu v La Lige. Nanešťastie, Xavi ho následne nenechal ani na chvíľu hrať a v dôsledku toho môže 17-ročný mladík pristúpiť k súboju proti Rojiblancos bez toho, aby sa objavil na ihrisku od 25. februára.

Namiesto Baldeho sa do nominácie napokon vrátil Marcos Alonso. Jeho situácia však vyzerá ešte horšie ako Fortova. Tento 33-ročný hráč sa zotavuje po operácii bedrového kĺbu a jeho posledné vystúpenie bolo zaznamenané... 7. novembra. Marcos Alonso strávil v tejto sezóne na ihrisku iba 299 minút a culés pomaly aj zabudli, že takýto hráč je v kádri prvého tímu. V prebiehajúcom ročníku je len náhradníkom a ťažko sa dá vôbec predpokladať, že by bol prvou alternatívou.

Zdá sa, že Sergi Roberto by mohol mať väčšiu šancu hrať namiesto Cancela. Kapitán tímu v poslednom čase nastupuje najmä v druhej formácii Xaviho, ale počas svojej kariéry sa už viackrát v prípade potreby presunul na ľavú stranu obrany. 32-ročný hráč si vylepšil bilanciu v stretnutí s Neapolom, ale ani on toho po nedávnom zranení, ktoré utrpel začiatkom roka, veľa neodohral - jeho jediným vystúpením od februára bola polhodina práve v konfrontácii s talianskym klubom na Montjuïc. Relatívne najviac minút v tomto období nazbieral Iñigo Martínez, ale nasadzovanie stopérov na oba obranné krídla sa zdá byť dosť krkolomným riešením.

Manažment minút hráčov na ľavej strane obrany je ďalším problémom Xaviho. Tréner nielenže veľmi zaťažil Joãa Cancela, ktorý, ako je zrejmé, toto vyťaženie nemôže vydržať, ale nedokázal ani poskytnúť dostatočný počet príležitostí na hru potenciálnym náhradníkom.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
mito669 Premium
2024-03-17 15:53:41
Za mňa je prvá voľba jednoznačne Fort