Gerard Piqué v nedávnom rozhovore pre denník The Times vyslovil niekoľko komentárov, ktoré  rozprúdili najmä diskusiu, a to najmä na tému Barcelona vs. Real Madrid.

Čo je dôležitejšie, Piqué otvorene vyhlásil, že Xaviho rozhodnutie odísť z Barcelony na konci sezóny nebolo správne a že očakáva, že Španiel zostane v Barcelone aj po lete: "Nemyslím si, že Xaviho rozhodnutie je stopercentne správne. Uvidíme, myslím si, že zostane," povedal Piqué. "S Xavim sa nerozprávam každý deň, ale párkrát sme sa rozprávali, chcem pre neho to najlepšie, pretože to bude najlepšie pre klub."

Pokiaľ ide o debatu Barcelona vs. Real Madrid, Pique dodal, že spôsob, akým Barça hrá futbal, je príkladom pre každý klub: "Spôsob, akým Barça hrá futbal, je príkladom pre celý svet, pretože keď vyhrávame, vyhrávame spôsobom, na ktorý sa ľudia radi pozerajú. To je niečo, čo Madrid nikdy mať nebude," povedal.

Legendárny obranca Barcelony zdvihol ešte rozprúdil diskusiu, keď poukázal na protežovanie v španielskom futbale, v ktorom sa vždy viac darí klubom z hlavného mesta: "V Španielsku všetko pochádza z hlavného mesta, noviny a všetko. Milujú Madrid, potom Barcelonu. Niekedy máte pocit, že nie ste súčasťou tejto krajiny. Je to o tom, čo Barcelona predstavuje. To je niečo, čo by Real Madrid chcel mať, ale nemôže," povedal.

V minulosti Piqué čelil odporu a nenávisti pre svoje katalánske korene, dokonca aj keď hral za španielsky národný tím. Piquému však piskot nikdy neprekážal: "Veľmi sa mi to páčilo. Keď som bol v národnom tíme a fanúšikovia na mňa bučali, miloval som to," povedal Piqué.

Obranca potom hovoril o niektorých mladíkoch v Barcelone vrátane Paua Cubarsího a Lamineho Yamala. Piqué chválil najmä Yamala a vyhlásil: "Tvárou v tvár si myslím, že na svete nie je hráč, ktorý by dokázal to, čo on." Pokiaľ ide o Cubarsího, bývalý obranca uznal, že je to "veľmi talentovaný hráč".

Keď hovoril o svojej vlastnej kariére, Piqué prezradil, že mal v pláne odísť do dôchodku vo veku 30 rokov. Naďalej však hral práve za Barçu: "Myslel som si, že odídem do dôchodku skôr. Povedal som, že do dôchodku odídem v 30 rokoch. Bola chvíľa, keď som hral len preto, že to bola Barcelona," povedal.

Gerard Piqué nakoniec oznámil odchod do dôchodku v novembri 2022, vo veku 35 rokov. Jeho odchod do dôchodku sa odvíjal od jeho slabnúceho významu v prvom tíme pod vedením Xaviho Hernandeza. Na tento účel Piqué vymenoval svojich preferovaných kandidátov na náhradu za Xaviho, pričom spomenul najmä trénera Man City Pepa Guardiolu a trénera Arsenalu Mikela Artetu: "Zrejmí sú Guardiola, pretože tu mal svoju minulosť a momentálne je najlepším trénerom, a Arteta. Ten by bol tiež dobrý. Rozumie Barcelone a v minulosti za ňu hral," uzavrel.

zdroj: The Times
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-03-17 19:08:51
"Spôsob, akým Barça hrá futbal, je príkladom pre celý svet, pretože keď vyhrávame, vyhrávame spôsobom, na ktorý sa ľudia radi pozerajú. To je niečo, čo Madrid nikdy mať nebude," ---> Kokos, to čo je, druhý Laporta? Veď to ani pravda nie je. Čo všetkým preplo? Nerád to priznávam, ale RM určite hrá momentálne krajší futbal. Pravda bolí.
2024-03-17 19:12:28
Urcitr nehram to co si vsetci oni myslia ze hrame , tvl toto je nudná hádzaná krby hrame tiki takú tak nic nehovorím a som stastny