João Felix bol jednou z hlavných postáv včerajšieho zápasu na štadióne Civitas Metropolitano. Bol autorom prvého gólu Barçy po asistencii Roberta Lewandowskeho. O Portugalčanovi sa hovorilo nielen počas zápasu, ale bol hlavnou postavou médií pred zápasom aj po ňom.

Felixov návrat na štadión Atlética Madrid vyvolával vzrušenie už niekoľko dní pred zápasom. Fanúšikovia Rojiblancos hráča, ktorý je de facto stále hráčom klubu z hlavného mesta Španielska, mierne povedané, nemajú v láske, hoci je v Barçe výlučne na hosťovaní. Pred zápasom dali o sebe opäť vedieť tým, že zdemolovali hráčovu pamätnú tabuľu. Niektorí fanúšikovia sa dokonca rozhodli spáliť dresy s Portugalcovým menom.

Keď sa na obrazovkách štadióna objavila zostava Barcelony na zápas, pri čítaní mena Joãa Felixa sa ozval mohutný piskot. Počas zápasu to nebolo inak. Vždy, keď sa hráč Barçy dostal do kontaktu s loptou, Civitas Metropolitano začalo koncert pískania. Najväčšia eskalácia nespokojnosti miestnych fanúšikov prišla, keď Felix strelil úvodný gól zápasu.

Treba povedať, že svoj zásah neoslavoval obvyklým spôsobom. Pribehol ku kolegom, schoval sa v skupine radujúcich sa hráčov Barcelony, ale kamery si všimli detaily. Totiž João Felix urobil gesto, ktoré mohlo znamenať urážku fanúšikov Atlética. Totiž Portugalčan sa chytil za genitálie. Po návrate do stredu ihriska Fermín ukázal prstom na Felixa, aby dal divákom najavo, kto je strelcom gólu.

João Felix si v tejto sezóne obľúbil zápasy proti Atléticu. V oboch ligových zápasoch proti Los Rojiblancos strelil gól. Celkovo v tejto sezóne strelil deväť gólov, pričom na konte má dvojicu presných zásahov do siete madridského tímu. Pre Felixa to bol náročný zápas, a to nielen z nešportových dôvodov. Stefan Savić hral počas celého stretnutia pomerne blízko neho, čím mu znepríjemňoval život. Napokon v 76. minúte zápasu, keď už bol výsledok jasný, sa na ihrisko namiesto João Felixa dostal Vitor Roque.

Pri odchode z ihriska a ďalšej salve piskotu zostal Portugalčan stáť a začal tlieskať, pričom sa pozrel smerom k sektoru hostí, kde sedeli fanúšikovia Barçy, a poďakoval im za podporu. "Fanúšikovia Atlética nevedia, čo sa stalo počas môjho pobytu tu. Chápem ich, ale nemali by ma brať ako toho zlého. S hráčmi Atlética mám dobré vzťahy," povedal João Felix pre ESPN.

Po zápase všetky negatívne emócie, ktoré Portugalčan musel prežívať, ustali. Barcelona na svojich sociálnych sieťach zverejnila video, na ktorom sa šťastný João Felix pripája k svojim spoluhráčom v šatni, aby sa spoločne radovali z víťazstva.

zdroj: marca.com as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-18 16:32:48
"S hráčmi Atlética mám dobré vzťahy," --> Čiže len nie so Simeonem.