Joshua Kimmich je jedným z hráčov, ktorých si Barcelona veľmi váži, a čoraz častejšie sa hovorí o jeho možnom odchode z Bayernu Mníchov. Florian Plettenberg zo Sky Sport v tejto súvislosti poskytuje ďalšie informácie.

Podľa novinára je Bayern pripravený Kimmicha predať, ak dostane vhodnú ponuku. Odchod nevylučuje ani samotný hráč. Zmluva 29-ročného hráča má platnosť do 30. júna 2025 a obe strany ešte len začnú rokovať, ale ak sa nepodarí dosiahnuť dohodu, Bavori budú mať v lete poslednú možnosť speňažiť prestup nemeckého reprezentanta.

Podľa Plettenberga je rozchod čoraz pravdepodobnejší. Očakáva sa, že Bayern bude počítať s Aleksandarom Pavlovičom, ktorý v poslednom čase hráva s Leonom Goretzkom v strede poľa, zatiaľ čo Kimmich sa posunie na pravú stranu obrany, čo nie je jeho preferovaná pozícia. Okrem toho chce nemecký majster v lete získať defenzívneho stredopoliara. Z pohľadu Bayernu je problémom aj Kimmichov plat. Futbalista by mohol dostať až 20 miliónov eur brutto vrátane bonusov.

Plettenberg uvádza, že Kimmicha môže získať len päť klubov - Manchester City, Liverpool, Arsenal, Real Madrid alebo Barcelona. Podľa novinára Manchester United, Chelsea alebo PSG nie sú pre 29-ročného hráča možnosťou. Na druhej strane, niektoré zo spomínaných piatich klubov už boli s Kimmichom v kontakte. Bayern však doteraz nedostal žiadnu ponuku na stredopoliara. Plettenberg uzatvára, že obe strany sú otvorené rozchodu, hoci nový tréner Bavorov môže mať do toho čo povedať. A okrem Xabiho Alonsa je v Allianz Arene vysoko cenený aj Roberto De Zerbi.

zdroj: sky sport
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.