Prebiehajúca sezóna v podaní Barcelony bola poznačená nevyrovnanými výkonmi a takisto nie práve najlepšími výkonmi na individuálnej úrovni. Žiadny hráč okrem Ilkaya Gündoğana v tejto sezóne od začiatku do konca nepretržite nepredvádzal prijateľný výkon. Vyzdvihnúť však treba Joãa Cancela, ktorý je momentálne na hosťovaní z Manchestru City.

Aj keď má určite svoje chvíle, Portugalčan do značnej miery odovzdal všetko, kedykoľvek hral, a tiež pokrýval post pravého aj ľavého obrancu bez toho, aby si privodil nejaké dlhodobé zranenie.

O svojej náklonnosti k Barcelone a minulosti v Man City

"Pepe mi povedal, že som hráčom Realu Madrid, ale ja som mu povedal, že som z Barcelony," povedal Cancelo v nedávnom rozhovore, ktorý sprostredkoval katalánsky denník Mundo Deportivo. "Som šťastný, že som v Barcelone. Je to klub, v ktorom som vždy chcel byť. Po Benfice je to klub, ktorý som vždy miloval."

Dostal preto otázku, či chce hrať za seniorský tím Benficy - čo sa mu napriek tomu, že pochádza z jej akadémie, nepodarilo: "To sa nedá odmietnuť. Naozaj chcem hrať za Benficu, naozaj. Ale rád by som tu bol ešte dva alebo tri roky [v Barcelone]."

Pred odchodom do Barcelony sa objavili pochybnosti o problémoch Cancela so správaním, ale svojím prístupom na ihrisku aj mimo neho ich zrejme vyvrátil. Preto sa ho pýtali na Pepa Guardiolu, s ktorým sa počas jeho posledných dní v Manchestri City zrejme pohádal: "Nemám voči Pepovi žiadnu zášť. Je to človek so silnou osobnosťou, ja tiež, sú veci, s ktorými sme nesúhlasili a povedal som mu to, a iné, s ktorými nesúhlasil on a povedal mi to. Je to najlepší tréner na svete. Život ide ďalej. Som tu [v Barcelone] veľmi šťastný," priznal.

O hraní za Portugalsko

Na záver sa Cancelo dotkol svojho doterajšieho pôsobenia v portugalskej reprezentácii a nadchádzajúcich Majstrovstiev Európy. Všetkým pripomenul, že na EURO2021 si kvôli COVID-19 nezahral, ale tentoraz sa na turnaj teší.

"Pre mňa je vždy hrdosťou reprezentovať Portugalsko. Dúfam, že sa mi to podarí aj na Majstrovstvách Európy. Zatiaľ sa mi to nepodarilo. Na posledných Majstrovstvách Európy som nehral kvôli Covid-19. Dúfam, že sa mi to podarí tento rok, očakávania sú veľmi vysoké. Dosiahli sme 10 víťazstiev z 10 víťazstiev [v kvalifikačnej fáze na EURO2024]. Nie vždy sa nám podarí vyhrať, ale keď budeme hrať takto, vždy budeme bližšie k víťazstvu," uzavrel.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-19 18:59:53
Mna by zaujimalo, cim si maluje to obocie. Uhlik to nebude to by tieklo 😃😃😃