Pau Cubarsí a Lamine Yamal dostali pozvánku do reprezentácie Španielska a v súčasnosti sú v tíme Luisa de la Fuenteho pred priateľskými zápasmi proti Kolumbii a Brazílii. Zatiaľ čo Yamal už za La Roja hral a dokonca dvakrát skóroval, Cubarsí stále čaká na svoju premiéru.

Keďže ide o poslednú reprezentačnú prestávku pred Majstrovstvami Európy v Nemecku, je veľká šanca, že obaja hráči z La Masie budú povolaní na letný turnaj.

Vzhľadom na históriu, keď sa mladí hráči zranili alebo boli preťažení počas repre brejkov, sa Barcelona obáva, aby sa Yamalovi či Cubarsímu niečo nestalo. Veď po EURO2024 nasledujú Olympijské hry v Paríži, na ktoré by mohlo byť mladé duo opäť povolané.

Podľa správ katalánskeho denníka Sport však obavy nie sú na mieste. Španielska futbalová federácia (RFEF) chápe fyzické limity mladíkov a nebude ich v lete preťažovať dvoma turnajmi. Federácia uprednostňuje ich kondíciu, pretože budú pre mužstvo kľúčoví na ďalšie roky. Ich účasť na olympijských hrách tak bude závisieť od ich úlohy na EURO.

Ak bude niektorý z hráčov na Majstrovstvá Európy preťažený pravidelnou minutážou v zápasoch, na Olympiádu nevycestuje. Koniec koncov, termín na predloženie nominácie na podujatie je jeden deň po finále Majstrovstiev Európy.

Zranení hráči

Zatiaľ čo Cubarsí a Yamal sú jediní dvaja aktuálne povolaní hráči z Barcelony, La Roja dúfa, že do júna sa stihnúť zotaviť ďalší hráči Blaugranas. Pedri, v závislosti od svojho zdravotného stavu, by mal figurovať v nominácii na EURO. Jeho účasť na Olympijských hrách je prakticky vylúčená.

V prípade Gaviho a Baldeho federácia dúfa, že budú k dispozícii na Olympiádu. Za súčasného stavu je však nepravdepodobné, že by boli povolaní vzhľadom na ich nedostatočnú zápasovú kondíciu v prípade, že sa zotavia.

Barcelona nemôže odmietnuť poslať žiadneho hráča, ak bude povolaný, ako to vyplýva zo španielskych zákonov. Na rozdiel od správ médií federácia trvá na tom, že nedostala žiadnu komunikáciu od žiadneho klubu, ktorý by ju žiadal o obmedzenie minút.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-19 13:47:12
hej hej tako ako na Gaviho
2024-03-19 14:13:48
Zaujimave, na stranke RM som cital, ze Real ma moznost nepustit svojich hracov na Olympiadu. Konkretne sa spominali Francuzi. Tak ako to je ?