Luis Figo poskytol rozsiahly rozhovor pre madridský denník Marca, v ktorom sa venoval najmä Realu Madrid, ale pýtal sa ho aj na záležitosti FC Barcelona. Portugalčan sa vyjadril k prípadu Negreira a k forme Xaviho Barcelony.

Ako hodnotíte aféru Negreira na základe dostupných informácií?

"Čo môžem povedať? Musíme prísť prípadu na koreň a vyvodiť dôsledky, pretože je to veľmi vážne."

Aké by mali byť dôsledky?

"Neviem, nie som sudca a v Španielsku by sme mohli stráviť celé popoludnie rozprávaním o tom, čo sa stane. Ak existujú zákony a sudcovia, mali by sa dodržiavať. Ak existujú zákony a nedodržiavajú sa, môžeme všetci ignorovať demokraciu. Ignorujeme sociálne a športové zákony a to je všetko. Zákony nie sú pre všetkých rovnaké, ale mali by byť."

Ako hodnotíte Barçu? Xavi nebude pokračovať v ďalšej sezóne...

"Nerád o tom hovorím... Ale ak analyzujete situáciu, ľudia pochopia rozhodnutie, ktoré som urobil. Rád predpovedám, čo sa stane, a ak analyzujete situáciu, v ktorej odišli všetky legendy Barçy, uvedomíte si, že futbal je taký a že jediné, na čom záleží, je posledný zápas, v ktorom ste hrali. Je smutné, že je to tak. V minulej sezóne bola Barça majstrom a teraz už tréner nezostane, takže vidíte, aká je tu stabilita.... Špičkový tím ako Barça potrebuje športovú stabilitu, najmä teraz, keď hovoríte, že ekonomická situácia nie je dobrá."

Vidíte Barçu v jej najhoršej chvíli?

"Barça je špičkový tím na svete a inštitúcia, ktorá vždy zostane, ale určite urobila veľa chýb vo výdavkoch a je taká, aká je. Zo športového hľadiska nie sú konzistentní, ale vždy ich treba brať do úvahy a rešpektovať."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-03-20 07:54:52
... ja citam, ze sa vyjadril uz aj Fico 😁😁😁😁😁
2024-03-20 09:25:17
Keby radsej smerom k barce uz navzdy drzal chrapu