João Cancelo nemohol nastúpiť na zápas Barçy proti Atléticu Madrid kvôli osobným problémom. Obranca, ktorý bol povolaný do portugalskej reprezentácie na priateľské zápasy, sa v rozhovore pre portugalský Record vyjadril k tímu a svojej situácii v Barcelone.

Cancelo bol uvoľnený na prvý priateľský zápas proti Švédsku spolu s ďalšími portugalskými hráčmi vrátane Joãa Felixa. Portugalčan trávi na ihrisku veľa času od svojho návratu po zranení koncom januára. Potvrdenie Roberta Martíneza ako nového trénera portugalskej reprezentácie sa stretlo s veľkými očakávaniami.

"Je to moderný tréner, má rád útočné mužstvo. Dáva nám veľkú voľnosť. Veľmi dobre pozná každého hráča. Veľmi rýchlo sa naučil portugalsky a snažil sa s nami rozprávať po portugalsky. Presvedčil skupinu, to bolo dôležité. [...] Je to tréner, ktorý veľmi dobre analyzuje našich súperov a zápasy nášho klubu. Je Katalánec, má kultúru hry, ktorá sa mi páči. Som ofenzívny obranca, rád útočím," uviedol Cancelo.

Cancelo je jedným z Xaviho najobľúbenejších hráčov, hoci ešte zďaleka nedosahuje úroveň, ktorú predvádzal na začiatku svojej kariéry v Manchestri City. Na otázku, či sa považuje za jedného z najlepších obrancov na svete, Portugalčan priznal, že "boli časy, keď som sa tak cítil, ale teraz nie."

"Som šťastný, že som v Barcelone, je to klub, v ktorom som vždy chcel byť. Po Benfice je to klub, ktorý som mal vždy rád. Pepe povedal, že som hráčom Madridu, ale ja som mu povedal, že som hráčom Barçy," priznal.

Obrancu sa pýtali aj na situáciu Cristiana Ronalda v národnom tíme: "Je to dôležitý hráč, ale vrchol schopností futbalistu je medzi 25. a 32. rokom života. Nie sme na ňom závislí."

Cancelo nechcel hovoriť o favoritoch Majstrovstiev Európy, pretože "futbal je vždy jedno veľké prekvapenie", ale povedal, že sa teší na turnaj, ktorý v roku 2021 vynechal kvôli koronavírusu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.