Joaquim Piera z katalánskeho denníka Sport, ktorý ako jeden z prvých informoval o prestupe Raphinhu do Barcelony, a preto musí mať dobré kontakty v jeho okolí, dnes poskytol pohľad na situáciu okolo hráčovho prestupu. Podľa neho okolo Brazílčana krúžia "superagenti", pretože o 27-ročného hráča je veľký záujem z Anglicka a Saudskej Arábie.

Podľa Piera sa v posledných týždňoch zvýšil záujem "superagentov" o Raphinhu, ktorý má ponuky z najbohatších futbalových trhov. V Premier League si ho stále pamätajú vďaka jeho dobrým výkonom v Leeds United, kvôli ktorým chcela krídelníka získať Chelsea. Na druhej strane, Saudi stále radi podpisujú hviezdy európskeho futbalu a Brazílčana neustále lákajú tamojšie kluby.

Piera naznačuje, že okolo Raphinhu krúžia "superagenti", pretože po rozchode s agentúrou D20 Sports, ktorú vedie Deco, nemá žiadneho oficiálneho zástupcu, okrem toho, že mu radia dôveryhodní odborníci. Podľa novinára futbalistovi a jeho okoliu súčasná situácia vyhovuje, ale napriek tomu sa už rôzne veľké postavy v biznise začali uchádzať o Brazílčana v súvislosti s jeho ďalšou kariérou. Piera uvádza konkrétny príklad Piniho Zahaviho, ktorý sa nedávno stretol nielen s Joanom Laportom, ale aj s Raphinhom, a to na súkromnom a neformálnom podujatí. Novinár však zdôrazňuje, že všetko je v počiatočnom štádiu a žiaden z veľkých agentov nedal jasne najavo svoj zámer zaoberať sa záujmami krídelníka.

Piera tiež zdôrazňuje, že Raphinha neuvažuje o odchode z Barcelony a nemá v úmysle uprednostniť peniaze pred pokračovaním v plnení svojho sna hrať za tento klub. Dôvodom týchto zákulisných krokov agentov je však skutočnosť, že Barcelona musí predávať hráčov, aby zlepšila svoju finančnú situáciu. Každý si to uvedomuje. Preto je Rafinha v centre pozornosti. Barça však počas rozhodujúcej fázy sezóny neurobí žiadne rozhodnutie, takže sa dá očakávať, že o tejto téme budeme ešte nejaký ten čas počuť.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-20 20:39:25
je to naozaj tragédia -- z takého obrovského talentu sa takto prepadnúť -- stále verím, že sa všetko -- na dobré -- obráti