Hoci do ďalších prezidentských volieb v Barcelone zostávajú ešte viac ako dva roky, téma možných kandidátov, ktorí by sa mohli uchádzať o priazeň Joana Laportu, sa už nejaký čas objavuje na titulných stránkach novín.

Začiatkom tohto týždňa španielsky finančný expert Marc Ciria oznámil svoju predbežnú kandidatúru vo voľbách a načrtol, čo by urobil inak, aby pomohol zachrániť Barcelonu pred finančnou krízou. Victor Font zaujal opatrnejší postoj a prezradil, že jeho rozhodnutie zúčastniť sa volieb bude závisieť od situácie Barcelony o dva roky.

El Presidente z La Masie?

Dlhá a slávna kariéra Gerarda Piquého v Barcelone sa skončila v novembri 2022, keď sa zapísal do histórie ako klubová legenda s viac ako 600 zápasmi vo farbách Blaugranas. Priznal však, že stať sa prezidentom Barcelony bol jeho dávny sen. Netreba pripomínať, že v Španielsku panuje značná zvedavosť na postoj bývalého obrancu k nadchádzajúcim voľbám.

Nanešťastie pre fanúšikov však Piqué v nedávnom rozhovore pre katalánsky denník Mundo Deportivo zamietol možnosť, že by v roku 2026 bojoval o tento post: "Byť prezidentom Barcelony je veľká zodpovednosť, ale ak by som sa rozhodol, že to niekedy skúsim, mohol by som mať na klub veľký vplyv. V budúcnosti by som túto možnosť mohol preskúmať, ale nie teraz. Nemyslím si, že je na to čas. V správnom čase by som mohol pomôcť svojmu klubu. Som socio Barcelony od detstva a každú nedeľu som chodil na štadión. Ak by som mohol s niečím pomôcť, rád by som to urobil," dodal a potvrdil, že v správny čas by zvážil kandidatúru.

V rámci toho istého rozhovoru sa Piqué vyjadril aj k večnej diskusii medzi Lionelom Messim a Cristianom Ronaldom, pričom neprekvapivo vybral argentínsky fenomén, ktorý je o úroveň vyššie: "Messi bol iný hráč ako ostatní. S Cristianom som zdieľal aj šatňu v Manchestri United a bol to veľmi dobrý hráč s výbornou úrovňou, dokázal to vo svojej kariére a súperil s Leom o Zlatú loptu, ale myslím si, že Leo je iný hráč," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-20 23:34:07
Pique má téch projektů rozjetých hodně, takže dává smysl, že se do toho ještě nežene, ale do budoucna by to byl perfektní kandidát. Miluje Barcu, vyzná se v klubu a ví jak to v tomhle byznysu chodí