Barcelona strávila minulé leto šetrením kvôli svojej zúfalej finančnej situácii, ale príchody Joãa Felixa a Joãa Cancela sa jej predsa len podarilo sfinalizovať. Keďže Joãos prišli len na hosťovanie do konca prebiehajúceho ročníka, nad pokračovaním ich pôsobenia na Camp Nou visí množstvo otáznikov.

Hoci Barcelona chce Joãa Felixa aj Joãa Cancela podpísať natrvalo, čo potvrdil aj Deco, financie tieto operácie sťažujú. Katalánsky denník Sport navyše tvrdí, že zdroje z klubu potvrdzujú, že v kanceláriách na Camp Nou prevláda názor, že Barcelona by si mala zabezpečiť služby skôr v prípade Felixa, ako Cancela.

Cancelo pritom hrá výborne ako na pravej, tak aj na ľavej strane obrany, kde v poslednom období pôsobí, no zdá sa, že Katalánci uprednostňujú viac pokračovanie Felixa. Napriek prevládajúcemu názoru, že jeho forma počas ročníka výrazne kolísala, správa tvrdí, že existuje množstvo faktorov, ktoré posilňujú pozíciu 24-ročného krídelníka.

3 dôvody

Po prvé, Barcelona verí, že Felix je spoľahlivým hráčom pri veľkých príležitostiach, pričom jeho výkony proti FC Porto a Atléticu Madrid, doma aj na výjazde, sú toho najlepším príkladom. Okrem toho, keďže Barcelona nemá v tíme prirodzených ľavákov, Felix je jediným hráčom schopným operovať z krídla.

V kádri sú k dispozícii hráči ako Lamine Yamal, Raphinha a Ferran Torres, ktorí sú však považovaní najmä za pravých krídelníkov. Napokon, na trhu nie sú k dispozícii žiadne legitímne možnosti, aby sa Barcelona zamerala na ľavé krídlo.

Vzhľadom na to, že Blaugranas majú nedostatok financií, podpis špičkových hráčov ako Rafael Leao a Khvicha Kvaratskhelia, ktorí sú v hľadáčiku klubu, je prakticky vylúčený. Uvidíme, akým spôsobom si Barcelona zabezpečí pokračovanie Felixa v klube, pričom trvalý nákup by bol nákladný.

Nakoniec sa druhé hosťovanie zdá byť reálnejším scenárom, ale s týmto musí súhlasiť aj Atlético Madrid. Médiá v každom prípade tvrdia, že by mohla existovať možnosť výmeny za Roberta Lewandowskeho.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-03-20 21:07:33
Pekné kecy......
2024-03-20 21:15:37
Naprosto nesmyslnej článek o ničem. Už delší dobu se ví, že Půjdeme po Cancelovi, kterej předvádí o 100% lepší výkony než slabej Felix, kterej se ani nedokázal dostat do základu. Navíc je jeho cena třetinová.