Centrálna operačná jednotka Guardia Civil (UCO) prehľadáva Kráľovskú španielsku futbalovú federáciu (RFEF) v rámci vyšetrovania údajných neregulárnych zmlúv za posledných päť rokov, ktoré môžu súvisieť s prípadom španielskeho Superpohára v Saudskej Arábii.

Ako informovala tlačová agentúra EFE, Guardia Civil požaduje od právneho oddelenia RFEF dokumentáciu súvisiacu so španielskym superpohárom v Saudskej Arábii, čo viedlo dokonca k niekoľkým zatknutiam. Podľa Onda Cero by tento zásah UCO Guardia Civil mohol viesť k odloženiu zhromaždenia RFEF naplánovaného na dnešné popoludnie, na ktorom sa plánovali ďalšie voľby.

Podľa zdrojov operáciu vykonáva súd prvej inštancie a pokyn č. 4 v Majadahondi (Madrid) v spolupráci s prokuratúrou pre boj proti korupcii a organizovanému zločinu. V rámci tejto operácie dnes agenti UCO vykonali rôzne prehliadky a zatýkania vo viacerých španielskych provinciách.

Agenti vyšetrujú údajné trestné činy súvisiace s korupciou v podnikaní, podvodnou správou a praním špinavých peňazí. V pláne je viac ako tucet prehliadok súkromných domov a najmenej pol tucta zatknutí, ako aj zatykače na rôzne verejné a súkromné subjekty.

Vyšetrovanie dohody o presune Superpohára do Saudskej Arábie, ktorú podpísal vtedajší predseda federácie Luis Rubiales s podnikateľom a bývalým futbalistom Gerardom Piquém, začal súd prvej inštancie a inštruktáž číslo 4 v Majadahonde. Podľa denníka La Sexta je jedným z domov, ktoré agenti UCO prehľadali, dom v Granade patriaci Luisovi Rubialesovi, bývalému prezidentovi Španielskej kráľovskej futbalovej federácie.

Guardia Civil vydala zatykač na Luisa Rubialesa v súvislosti s údajnými nezrovnalosťami v RFEF, informuje madridský denník Marca. Bývalý prezident federácie sa v súčasnosti nachádza mimo Španielska, údajne v Dominikánskej republike. Táto krajina nemá so Španielskom dohodu o vydávaní osôb.

zdroj: onda cero EFE EP marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-03-21 08:01:13
Zaujímavé veci sa dejú, som zvedavý, kedy lríde na rad LL