Amadou Onana je jedným z hráčov, o ktorých Barcelona uvažuje v súvislosti so zložením svojho kádra na budúcu sezónu. Hráč Evertonu by mohol byť ideálnou posilou na pozíciu defenzívneho záložníka, pričom hlavným problémom, ktorý stojí v ceste, je cena. Belgičan má hodnotu 60 miliónov eur, čo si Barcelona nemôže dovoliť. Jednou z možností, ako uzavrieť tento obchod, je zahrnúť do operácie hráča Barçy, ktorý by odišiel do Anglicka.

Everton nemá v lige dobrú situáciu. Toffees bojujú o udržanie sa a je veľmi pravdepodobné, že budú bojovať až do posledného kola Premier League. Podľa informácií katalánskeho denníka Sport by v prípade zostupu do Championship cena za Onanu klesla na 40 miliónov eur. Táto suma je vzhľadom na ekonomickú situáciu Barçy stále veľmi vysoká. Joan Laporta a jeho vedenie budú v blízkej budúcnosti hľadať spôsob, ako zostať konkurencieschopní na trhu bez toho, aby museli predať jedného alebo viacerých kľúčových hráčov.

Prioritou Evertonu je zarobiť peniaze. O Onanu je veľký záujem a kluby Premier League, ako napríklad Arsenal, by mohli bez problémov zaplatiť cenu požadovanú The Toffees. Barça sa pokúsi znížiť náklady na prípadnú dohodu zahrnutím svojho hráča. Podľa denníka Sport sú mená ako Lenglet, Sergiño Dest, Ansu Fati a Fermín len niektoré z tých, ktoré by mohli Everton zaujímať.

V prípade, že Everton predá Jarrada Branthwaita, zaradenie Clementa Lengleta do operácie by malo veľký zmysel. Samozrejme, ak by Francúz mal o takýto nápad záujem. Pokiaľ ide o ďalších troch hráčov, Dest po úspešnej sezóne v PSV priťahuje záujem viacerých klubov, zatiaľ čo Ansu Fati si musí hľadať ďalšie pôsobisko. Fermínov prípad je najmenej pravdepodobný. Zaujíma ho len Barcelona, kde začína zohrávať čoraz dôležitejšiu úlohu.

Amadou Onana a jeho okolie si uvedomujú vážnosť záujmu Barçy. Pre hráča je prestup do Barcelony jednou z priorít v prípade zmeny klubu. Stredopoliar je nadšený z možnosti obliekať dres Blaugranas a na túto príležitosť bude čakať tak dlho, ako len bude môcť. Ak sa ukáže, že možnosť jeho prestupu do Barcelony nie je reálna, začne zvažovať iné možnosti.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-21 11:40:06
Jaaaj, zase tady ti 2 Paulie a Sam na fotce
2024-03-21 11:57:35
To treba kupovat hracov co hraju v kluboch co bojuju o zachranu? A este za take peniaze.