Sergi Roberto to v tejto sezóne nemá ľahké, trápi sa s neustálymi zraneniami a bojuje o minúty napriek tomu, že je kapitánom Barcelony. Čo však bude po tejto sezóne, je veľmi otázne.

Napriek všetkému Sergi Roberto nesklamal trénera, keď mu zveril minúty. Minulý týždeň odohral 32-ročný hráč pôsobivé stretnutie proti Neapolu vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov a cez víkend predviedol solídny výkon proti Atléticu Madrid. Vzhľadom na to, že to boli jeho prvé zápasy po takmer dvoch mesiacoch, jeho výkony sú prinajmenšom inšpirujúce.

Súčasná zmluva kapitána klubu s Barcelonou vyprší po tejto sezóne. Zatiaľ čo Xavi bol hlasným zástancom jej predĺženia, jeho rozhodnutie odísť po skončení sezóny situácii Sergiho Roberta veľmi neprospelo. Podľa správ katalánskeho denníka Mundo Deportivo sa záložník k dnešnému dňu ešte nedočkal telefonátu alebo návrhu od vedenia Joana Laportu na predĺženie spolupráce.

Barcelona si cení hráčovu skúsenosť, vodcovstvo a všestrannosť a považuje ho za súčasť plánov na budúcu sezónu. Jeho pokračovanie však bude do veľkej miery závisieť od trénera pre budúcu sezónu, čo je samo o sebe nejasné.

Katalánci nevidia predĺženie zmluvy ako niečo nereálne, ale zdieľajú hráčov názor, že teraz nie je správny čas na diskusiu o predĺžení zmluvy. Roberto a Barcelona sa predsa koncentrujú na dôležitú koncovku sezóny a nehodlajú sa zbytočne rozptyľovať nepodstatnými vecami.

Sergi Roberto je pritom veľký culé, vždy uprednostňoval klub pred svojimi záujmami a v nadchádzajúcom lete to nebude inak. Nebude si vynucovať svoje pokračovanie, ak bude mať pocit, že mu vedenie nedôveruje, pretože má na stole ponuky zo Saudskej Arábie a MLS.

Vzhľadom na jeho úlohu pri výchove mladých talentov a vedenie príkladom by veterán mohol pokojne zostať. Ako to však bolo v posledných rokoch, otázka predĺženie jeho kontraktu nebude zodpovedaná v najbližších týždňoch.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.