Portál Transfermarkt aktualizoval trhové hodnoty futbalistov Barcelony. Mladíci si výrazne polepšili, ale zranenia mali na niektorých hráčov negatívny vplyv.

Podľa očakávania najviac vzrástla hodnota Lamineho Yamala či Paua Cubarsího. V prípade prvého menovaného sa ocenenie zvýšilo zo 60 miliónov eur na 75 miliónov eur. Krídelník je už na 32. mieste na svete a má rovnakú hodnotu ako Joško Gvardiol, Nicolo Barella, Joshua Kimmich alebo Luis Díaz. Lamine Yamal poskočil na tretie miesto za Barcelonu a teraz ho predbehli len Gavi a Pedri, ktorého hodnota klesla o 10 miliónov eur, spolu s Frenkie de Jongom, Julesom Koundém, Alejandrom Baldem, João Cancelom, João Felixom a Raphinhom.

Lamine Yamal je v tomto smere deviaty v celej La Lige. Zaujímavosťou je, že prvých šesť miest obsadili hráči Realu Madrid Jude Bellingham (180 miliónov), Vinícius (150), Rodrygo (100), Fede Valverde (100), Eduardo Camavinga (90) a Aurelien Tchouaméni (90), pričom posledným dvom sa vyrovnal iba Gavi. Okrem prvého menovaného sú najvyššie hodnotenými futbalistami na svete stále Kylian Mbappe a Erling Håland (po 180).

Cubarsí však zaznamenal najväčší nárast hodnoty v Barcelone - z 1,5 milióna eur na 25 miliónov eur. Tento stopér však ešte len čakal na svoj debut v Barcelone pri predchádzajúcej aktualizácii. Hodnota ďalších mladých hráčov tiež poskočila - Marc Guiu (na 7,5 milióna), Hector Fort (7,5), Fermín López (15) alebo Iñaki Peña (8).

zdroj: transfermarkt
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.