Už sú to takmer dva roky, čo sa Barcelona rozhodla predať Oscara Mingueza, ktorý bol kedysi považovaný za jeden z najtalentovanejších obrancov, ktorí vyšli z La Masie. Katalánsky denník v každom prípade tvrdí, že návrat odchovanca na Camp Nou nie je vylúčený.

Zatiaľ čo Mingueza možno nedokázal využiť svoj potenciál na Camp Nou, obranca si určite počína dobre vo svojom súčasnom pôsobisku v Celte Vigo. Mingueza prišiel do Celty v lete 2022 na základe voľného prestupu. Odvtedy sa stal dôležitou postavou v defenzívnej línii tímu a zasiahol do 55 zápasov.

Výkony Minguezu v Celte Vigo neostali bez povšimnutia, pričom ani Barcelona nevylučuje možný návrat obrancu v lete. Podľa denníka katalánskeho Mundo Deportivo Barcelona pozorne sleduje Minguezov progres v Celte Vigo. Blaugranas sú si vedomí skutočnosti, že bývalý odchovanec La Masie bol jedným zo svetlých bodov v inak slabej sezóne Celty.

Súčasná zmluva Minguezu v klube vyprší v roku 2026, ale keďže klub môže vypadnúť z La Ligy, mohol by Estadio de Balaidos opustiť oveľa skôr. O služby Minguezu sa už zaujímajú viaceré európske kluby.

Príležitosť na trhu pre Barcelonu?

Takýto pokoj by mohla vysoko oceniť Barcelona, ktorá pred letným prestupovým obdobím hľadá posily do defenzívy. Pracovná morálka obrancu spolu s jeho všestrannosťou v obrannej tretine z neho robia atraktívnu možnosť pre katalánsku defenzívu v budúcej sezóne.

Treba poznamenať, že Barcelona si vyhradila 50% práv na budúci predaj, čo znamená, že v lete by mohla získať Minguezu za polovičnú cenu. Denník však dodáva, že Mingueza nepatrí medzi hlavné ciele Barçy. Prípadný voľný prestup v budúcnosti však nebol vylúčený, aj keď sa táto myšlienka zdá byť v tejto chvíli veľmi nereálna.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/celta vigo

Diskusia

4 komentáre
2024-03-21 16:42:17
Ako dvojka za Koundeho preco nie. V strede obrany sa mi moc nepozdaval, ale na kraji mu to islo. Pamatam si odvetu proti PSG kde uplne vymazal Mbappeho.
2024-03-21 18:43:13
Tak Garciu nie a Mingezu ano ? Na čom ten novinarko fičiiii ???