Barcelonu čaká za tri týždne najväčšia skúška sezóny, keď sa vo štvrťfinále Ligy majstrov stretne s PSG. Aj s Frenkiem v zostave?

Hoci sa forma Blaugranas za posledný mesiac výrazne zlepšila, stretnutie s tímom Luisa Enriqueho plným najväčších talentov, ako sú Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi a Marco Asensio, bude obrovskou výzvou. Xavi Hernandez preto dúfa, že na tento veľkolepý duel bude mať k dispozícii všetkých svojich hráčov, pričom prvý zápas sa bude hrať 10. apríla v Paríži a odvetný zápas 16. apríla v Barcelone.

Pred prvým zápasom, ktorý sa uskutoční o tri týždne, by sa Barcelona mohla výrazne posilniť, keďže kľúčový stredopoliar Frenkie de Jong by mal byť k dispozícii. Tvrdí to Ferran Correas z katalánskeho denníka Sport, podľa ktorého sa holandský reprezentant zotaví zo zranenia členka včas, aby mohol čeliť PSG v prvom zápase v Parc des Princes.

De Jong, štvrtý kapitán Barcelony, utrpel zranenie členka počas zápasu proti Athletic Club a odvtedy vynechal dve stretnutia La Ligy a zápas Ligy majstrov proti Neapolu. Predpokladalo sa, že Holanďan bude vyradený z hry približne mesiac a podľa uvedenej správy jeho rekonvalescencia prebieha dobre a hráč dodržiava termíny. Barcelona tak jeho prítomnosť na prvom zápase proti PSG berie ako záruku, pričom sa očakáva, že De Jong vynechá už len jeden zápas - súboj La Ligy proti Las Palmas hneď po reprezentačnej prestávke.

De Jong je pre Xaviho a Barcelonu jedným z najdôležitejších hráčov a jeho včasný návrat po zranení na stretnutie s PSG bude pre tím veľkou posilou. Ak sa vráti, ako sa očakáva, 26-ročný hráč by mal vytvoriť stred poľa s Ilkayom Gündoğanom a Andreasom Christensenom, ktorý bude k dispozícii aj po tom, čo vynechal stretnutie s Atléticom Madrid kvôli problémom s Achilovkou. Je však nepravdepodobné, že by sa De Jongov spoluhráč zo stredu poľa Pedri stihol prvý duel. Gavi a Alejandro Balde taktiež nebudú k dispozícii.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.