Plán Roberta De Zerbiho s Ansu Fatim prebiehal hladko, kým sa útočník koncom novembra nezranil. Teraz, keď sa uzdravil, bude chcieť Španiel na konci sezóny podávať čo najlepšie výkony, hoci v skutočnosti všetko nasvedčuje tomu, že aj ďalšiu sezónu strávi na hosťovaní.

V auguste, keď De Zerbi presvedčil Ansu, aby prestúpil do Brightonu, mu tréner povedal, že plán činnosti zahŕňa niekoľko mesiacov adaptácie na všetkých úrovniach, aby mohol začať hrať od januára, keď bude Fati na optimálnej úrovni intenzity. Taliansky tréner dávkoval minúty Fatimu, ktorý od októbra začal naberať na dôležitosti, až kým neprišlo zranenie, ktoré prerušilo jeho progres a vyradilo ho z hry na viac ako dva mesiace. Teraz je Ansu opäť pripravený, ale sezóna je v záverečnej fáze a bude pre neho ťažké nájsť si dostatok času na to, aby sa presadil.

Ako píše katalánsky denník Sport, De Zerbi krídelníkovi nesmierne verí. Až tak, že ho tréner viackrát pozval na večeru, aby mu povedal, že sa vráti do svojej najlepšej formy. S výhľadom na budúcu sezónu sa Brighton pokúsi útočníka udržať. Zranenie mu síce prekazilo plány, ale tréner je presvedčený, že pod jeho vedením Ansu opäť exploduje.

Do úvahy prichádza aj ďalší scenár. Anglický klub chce predĺžiť zmluvu s De Zerbim, ale v prípade jeho odchodu by manažér rád vzal Ansu so sebou. Barça čaká, ako sa skončí sezóna, ale netají sa tým, že situácia okolo finančnej fair play by mohla ovplyvniť opätovné angažovanie útočníka, hoci bude potrebné vypočuť si aj názor nového trénera.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.