Barcelona a Nike spolupracujú už viac ako dve desaťročia, ale Katalánci nie sú spokojní s aktuálnymi podmienkami. Ako tvrdí prezident klubu Joan Laporta, Barcelona má pocit, že zmluva, ktorú má s Nike, nie je dostatočne dobrá, a preto sa v posledných mesiacoch veľa uvažovalo o ukončení tohto vzťahu.

V Barçe sa doteraz zvažovali tri možnosti - pokračovať v spolupráci s Nike, spojiť sa so značkou Puma, ktorá je pripravená ponúknuť lukratívnu zmluvu, alebo vyrábať vlastné dresy pod krídlami Barça Licensing & Merchandising (BLM). Teraz sa však zdá, že do pretekov vstúpil nový účastník a to spoločnosť Adidas.

Túto informáciu priniesol používateľ na Twitteri pod menom Memorabilia1899, ktorý je zasvätený do tejto problematiky. Tvrdí, že spoločnosť Adidas zvažuje, že navrhne dlhodobé partnerstvo s Barcelonou a nahradí spoločnosť Nike ako hlavného technického sponzora klubu. 

Treba poznamenať, že nemecký odevný gigant v oblasti športových potrieb je už hlavným producentom dresov pre Real Madrid. Bolo by zaujímavé sledovať, ako by to dopadlo, keby sa spojil aj s Barcelonou. Zatiaľ sa však na obzore objavila možnosť, že by sa Adidas stal aj alternatívou pre úradujúcich šampiónov La Ligy.

Čo povedal Laporta?

V rozhovore tento týždeň prezident Barcelony Laporta objasnil situáciu so spoločnosťou Nike a potvrdil, že sa vážne uvažuje o možnosti, že by klub vyrábal dresy vo vlastnej réžii. Laporta sa vyjadril k budúcnosti Barcelony so spoločnosťou Nike: "Je to otvorené. Je tu Nike, nejaká konkurencia Nike... Ale je tu aj tretia možnosť, vyrábať si vlastné dresy. Tieto tri cesty sú otvorené."

"Je to veľmi dôležité rozhodnutie. So spoločnosťou Nike sme spolupracovali 27 rokov, pravidelne sme sa stretávali, stretávame sa, vynaložili úsilie, ktoré si veľmi vážim, ale to nestačí a rozhodneme sa, čo je pre Barçu najlepšie, najlepšia možnosť," dodal. "Je to trh a trh nám hovorí, že Barça má väčšiu hodnotu, než akú máme v zmluve s Nike."

zdroj: @Memorabilia1899
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
paprik Premium
2024-03-23 14:51:53
Ja osobne by som nemal žiadny problém s Adidas. Pokiaľ dajú super ponuku,prečo nie. To ,že obliekajú aj najväčšieho rivala je jedno. Ja som s Adidas oveľa spokojnejší ako s Nike,najmä čo sa týka tenisiek,čo sa týka tričiek je to zhruba rovnaké.
2024-03-23 14:58:14
Tu ide len o to, kto da viac💰