Barcelona vstúpi do letného prestupového obdobia 2024 s jasnými zámermi a dúfa, že sa jej podarí čo najefektívnejšie posilniť tím.

Po prehre vo finále španielskeho Superpohára v tejto sezóne a po tom, čo sa Barcelona v La Lige nachádza ďaleko za Realom Madrid, chce v budúcej sezóne súťažiť vo všetkých súťažiach vrátane Ligy majstrov. Veľká zodpovednosť bude spočívať na Decovi, súčasnom športovom riaditeľovi klubu. Bude musieť zopakovať vynikajúcu prácu, ktorú odviedli jeho predchodcovia Mateu Alemany a Ramon Planes. Novinár Anais Marti Herrero uvádza, že Deco má na leto štvorbodový plán.

1. Udržať kľúčových hráčov

Hoci Barcelona potrebuje predať hráčov, aby získala peniaze a prípadne sa vrátila k pravidlu 1:1 v La Lige, aby mohla podpísať hráčov, Deco sa zrejme rozhodol, že predaj kľúčových hráčov nie je správna cesta. Chce si udržať služby hráčov ako Pedri, Frenkie de Jong, Ronald Araujo, Robert Lewandowski a Gavi a niekoľkých ďalších.

2. Predĺžiť zmluvu Aruajovi

Ronald Araujo je jedným z pilierov barcelonského projektu a tento 25-ročný Uruguajčan čoskoro vstúpi do svojich teoretických najlepších rokov ako stopér. Jeho situáciu sledujú tímy z Premier League a, samozrejme, Bayern Mníchov, pričom jeho zmluva je platná len do roku 2026. Barcelona nemá v úmysle nechať Arauja odísť. Pripravuje pre neho predĺženie zmluvy s vyšším platom a ešte dôležitejšou úlohou v budúcnosti.

3. Predĺženie hosťovania Felixa, Cancela

João Felix a João Cancelo boli v tejto sezóne pre Barcelonu dôležitými hráčmi, pričom najmä druhý menovaný si vybojoval miesto v základnej zostave. Zatiaľ čo prvý menovaný podával nevyrovnané výkony, Katalánci sú s ním spokojní aj napriek tomu. Keďže sa však ich cena pohybuje na úrovni 70 - 80 miliónov resp. 20 - 30 miliónov eur, Barcelona sa chce pokúsiť predĺžiť ich zmluvy o hosťovaní a zároveň zaplatiť určitú sumu v snahe udržať si ich služby.

4. Predĺžiť kontrakty mladým hráčom

Táto sezóna bola viac než na čomkoľvek inom postavená na úspechu mladíkov z La Masie v tíme, ako sú Lamine Yamal, Pau Cubarsí, Fermín López a Héctor Fort. A Barcelona ich chce odmeniť novými zmluvami. Najmä Cubarsí má v súčasnej zmluve odstupnú klauzulu vo výške 10 miliónov eur, ktorú chce klub novou zmluvou zvýšiť až na 1 miliardu eur.

"V súvislosti s budúcnosťou Lamineho Yamala je všetko na dobrej ceste. Rovnako to plánujeme aj s Pauom Cubarsím," povedal Deco v nedávnom rozhovore. Yamalova zmluva bola na začiatku sezóny predĺžená do roku 2026 s odstupnou klauzulou vo výške 1 miliardy eur. Očakáva sa však, že v budúcej sezóne bude oficiálnou súčasťou prvého tímu a bude mu predĺžená ďalšia zmluva.

zdroj: @anaismarti
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-23 10:05:48
1. bod je dobrý pokiaľ do tej kolónky nepatrí Raphinha. Ak fakt bude nutný nejaký predaj, tak radšej nech "obetujú" Raphinhu ako takého de Jonga, alebo Arauja.
2024-03-23 10:29:31
niekto bude musieť odísť ja tipujem Raphinha a Christensen a cena za Felixa je prehnaná to radšej rokovať z AC Milano o Leaa