Madridský denník Marca priniesol komplexné informácie o situácii Andreasa Christensena v Barcelone. Dán bol jedným z hráčov spájaných s odchodom z klubu v nadchádzajúcom lete, ale zdá sa, že hráč je zahrnutý do plánov Barcelony do budúcnosti.

Je to najmä preto, že Barcelona si nie je istá, či má alebo nemá finančné možnosti na to, aby v nadchádzajúcom lete podpísala nového defenzívneho záložníka. Katalánci sú presvedčení, že sa im podarí získať niekoho, ako je Aleix Garcia, ako potenciálneho kandidáta na pozíciu pivota. Niekto by však mohol tvrdiť, že nemá dostatočné defenzívne schopnosti na to, aby nahradil niekoho, ako je Busquets.

Barcelona preto nevylučuje možnosť, že bude pokračovať s Christensenom ako hlavným hráčom na šestke, najmä ak sa jej v lete nepodarí podpísať novú posilu. Xavi v posledných zápasoch pravidelne využíval Christensena ako defenzívneho stredopoliara a tento krok priniesol svoje ovocie, keďže 27-ročný hráč sa svojej úlohy zhostil naplno a Barcelona sa dostala do lepšej formy.

Myšlienka predaja Dána môže byť lákavá vzhľadom na to, že do klubu prišiel zadarmo, takže predaj v lete by mohol Barcelone priniesť zisk. Hráč však nemá v úmysle odísť, a ak bude pokračovať vo svojich posledných výkonoch na poste číslo 6, ani Blaugranas nevidia potrebu rozlúčiť sa s ním.

Riziko zo strany Barcelony?

Hoci by Barcelona určite ocenila myšlienku, že v nadchádzajúcom lete nebude musieť utrácať veľké peniaze za defenzívneho záložníka, s Christensenom ako hlavnou voľbou na post pivota v budúcej sezóne sú spojené určité riziká. Hoci je dánsky internacionál pomerne efektívny, pokiaľ ide o bránenie, a dokázal by obstáť aj proti špičkovým tímom, často je slabý pri vyvážaní lopty dopredu a cirkulácii lopty.

To by sa pre Barcelonu mohlo ukázať ako nákladné, najmä v zápasoch, v ktorých sa očakáva, že prelomí bránenie súpera trvalým ofenzívnym tlakom. Christensenova technická neschopnosť by Kataláncov robila náchylnými aj na protiútoky. Cieľom Barcelony preto bude za každú cenu podpísať nového stredopoliara, keďže klub sa pripravuje na náročné leto.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-23 20:18:02
To fakt radši ne. Z nouze někdy na té pozici naskočit, třeba 1x za pár měsíců, když se všechno blbě sejde a nebude kdo, tak ano, ať tam nastoupí, ale opravdu nic dlouhodobého. Buď stoper anebo prodat.
2024-03-23 20:40:59
Christensen je jeden z mála hráčov, ktorého môžeme predať nad 40 mil. a nebude to až taká hráčska strata. Ja som za predaj.