Prezident Barcelony Joan Laporta nedávno prezradil, že klub predložil ponuky na predĺženie spolupráce niekoľkým kľúčovým hráčom prvého tímu, pričom za zmienku stojí Lamine Yamal. Napriek skorším správam, ktoré naznačovali, že 16-ročný talent upútal pozornosť Paris Saint-Germain, Barcelona zostáva pevná vo svojom postoji a odmieta akékoľvek ponuky, dokonca aj tie, ktoré presahujú 200 miliónov eur.

Namiesto toho sa Barcelona sústredí na udržanie Yamala vo svojom tíme a vyjadruje presvedčenie, že si dokáže zabezpečiť jeho budúcnosť. Podľa informácií experta na prestupový trh Fabrizia Romana udržiava silné vzťahy s jeho zástupcami a je pripravená predĺžiť s ním zmluvu, keď dosiahne vek 18 rokov.

Romano sa už skôr zmienil o tom, že PSG je pripravený urobiť krok smerom k Yamalovi. Hoci ich záujem o 16-ročného mladíka je aktuálny, na stole zatiaľ nie je žiadne potvrdenie ani oficiálny návrh. "Laporta povedal, že Barcelona je pripravená odmietnuť ponuku 200 miliónov eur za Yamal. Prečo? Po prvé preto, lebo Barcelona verí, že on musí byť tvárou tohto projektu aj do budúcnosti. Nemajú v úmysle hráča predať," povedal Romano.

"Najdôležitejšie je, že Barcelona verí, že Yamalova nová zmluva na budúci rok v roku 2025, keď dovŕši 18 rokov, bude takmer zaručená vďaka vzťahom, ktoré majú s hráčovým táborom. Barcelona pripravuje svoju budúcnosť okolo Yamala a aj ďalších hráčov. Preto sú pripravení odmietnuť všetky ponuky na jeho kúpu," dodal.

Treba poznamenať, že ešte v októbri 2023 sa Barcelona dohodla s Yamalom na novej zmluve, ktorá predĺžila jeho pôsobenie v tíme do roku 2026. Ako má Barcelona vo zvyku, do jeho zmluvy vložila odstupnú klauzulu v hodnote 1 miliardy eur. Budúci rok, keď dovŕši 18 rokov, mu bude zostávať už len jeden rok do konca zmluvy a to by bol ten správny čas, aby klub otvoril diskusiu.

zdroj: @fabrizioromano
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-24 10:23:57
Sakra ten kluk stárne :(
příští rok mu bude už 18 let...