Španielsko začalo reprezentačnú prestávku tesnou prehrou 1:0 s Kolumbiou - v zápase debutoval Pau Cubarsí a ako náhradník sa predstavil aj Lamine Yamal. Zatiaľ čo sa však pozornosť sústredila na týchto dvoch barcelonských mladíkov, zdá sa, že tréner Luis de la Fuente zostavoval herný plán Španielska na nadchádzajúce Majstrovstvá Európy.

De la Fuente skutočne upustil od formácie 4-3-3 v prospech systému 4-2-3-1, pričom Joselu viedol útok tesne pred Gerardom Morenom, ktorý operoval ako desiatka. Ako informoval katalánsky denník Sport, De la Fuente by na túto pozíciu číslo 10 umiestnil Pedriho, aby využil Španielovu kreativitu a pomohol Španielsku vytvoriť viac šancí v záverečnej tretine.

V tejto formácii bude Pedri krytý dvoma defenzívnymi stredopoliarmi. Rodri je pre neho istou voľbou. Na druhú možnosť má však De la Fuente na výber z viacerých kandidátov vrátane Mikela Merina a Fabiana Ruiza. Dokonca aj Martin Zubimendi by sa mohol ukázať ako možnosť pre De la Fuenteho v dvojitom pivotovi, hoci hráč Realu Sociedad má defenzívnejší prístup.

Luis de la Fuente si je dobre vedomý toho, aký veľký vplyv by Pedri mohol mať na tím, ak by pôsobil v úlohe desiatky. Tréner španielskej reprezentácie preto počíta s návratom barcelonského záložníka, ktorý si momentálne doliečuje zranenie. Existuje možnosť, že Pedri by sa mohol vrátiť do hry do mája. Dokonca by mohol byť Barcelone k dispozícii už na nadchádzajúce El Clasico proti Realu Madrid, ktoré sa uskutoční budúci mesiac.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-24 08:33:55
Veľa šťastia pravdepodobne bude zranený