Barcelona je v dobrej forme a dosahuje skvelé výsledky vďaka kolektívnemu úsiliu na celom ihrisku. Rozhodujúce však bolo preskupenie obrany. Ronald Araujo a Pau Cubarsí sa stali stopérmi základnej zostavy a vytvorili dobrú spoluprácu. Andreas Christensen hrá takisto dobre a užíva si život na poste pivota.

Za najdôležitejšiu zmenu však možno označiť návrat Julesa Koundého do formy a jeho zlepšenie na poste pravého obrancu. Francúz sa v posledných zápasoch dostal do vynikajúcej formy a na pravej strane hrá výborne. Koundé je momentálne na zraze francúzskej reprezentácie počas poslednej reprezentačnej prestávky pred koncom sezóny.

Včera večer nastúpil za Les Bleus proti Nemecku v priateľskom zápase. Odohral však len 61 minút. Musel však nútene striedať kvôli zraneniu členka. Francúzsky novinár Saber Desfarges v každom prípade tvrdí, že sa nejedná o nič vážne. Koundé by sa mal po návrate z repre brejku riadne vrátiť do metropoly Katalánska a Xavimu bude k dispozícii. Otázne je, či ho Didier Deschamps zaradí do zostavy na ďalší priateľský zápas Francúzska, tentokrát proti Čile.

zdroj: Saber Desfarges
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-24 18:13:58
Bol vôbec nejaký repre zeaz, z ktorého sa všetci vrátili bez zranenia?
2024-03-25 12:04:56
Tie repre zrazy Barcelone neskutočne škodia. Vždy sa z nich vrátia hráči zranení.