Prezident Barcelony Joan Laporta v nedávnom rozhovore potvrdil, že klub má v úmysle ponechať si Joãa Felixa aj v budúcej sezóne. Prezident bol vždy fanúšikom portugalskej hviezdy a dúfa, že nasledujúcej sezóne dokáže zo seba dostať to najlepšie.

"Myslím si, že obaja Joãos budú pokračovať. Dúfam, že Atlético Madrid nespôsobí Felixovi žiadne nepríjemnosti a umožní mu zostať," povedal. Jeho zámerom však nebolo podpísať s Felixom trvalú zmluvu. Mladý krídelník toho neurobil dosť na to, aby si vyslúžil prestup, ale Laporta dúfa, že sa mu podarí predĺžiť hosťovanie na ďalšiu sezónu s pripojenou klauzulou na kúpu vo výške necelých 30 miliónov eur.

Katalánsky denník Mundo Deportivo v každom prípade tvrdí, že Los Rojiblancos sa nestotožňujú s plánom Barcelony týkajúcich sa Felixa. Atlético Madrid chce hráča čo najskôr natrvalo vyradiť zo svojho kádra, a preto sa zdráha pristúpiť na novú zmluvu o hosťovaní. Okrem toho dúfa, že sa mu podarí získať značnú sumu za prestup a investovať ju do prestavby svojho tímu.

Atlético Madrid v súčasnosti požaduje za Felixov trvalý prestup 60 miliónov eur, čo je vzhľadom na kolísavú formu hráča prehnané. Keďže obe strany nemajú rovnaký názor na jeho budúcnosť, Felix by mohol v júni skončiť v treťom klube. Jorge Mendes si je vedomý nového vývoja a údajne pracuje na riešení, ktoré by uspokojilo všetky zúčastnené strany, hoci sa zdá byť komplikované.

Simeone pod tlakom

Tréner Atlética Madrid Diego Simeone priamo požaduje rýchle vyriešenie Felixovej budúcnosti, aby mohol naplánovať svoj projekt. Návrat na Civitas Metropolitano neprichádza do úvahy vzhľadom na zlé vzťahy medzi hráčom a argentínskym trénerom. Všetko teda hrá v prospech Barcelony s výnimkou finančného aspektu. Keďže Felix v tejto sezóne svojimi výkonmi nepresvedčil, zdá sa, že Atlético Madrid si za túto cenu ťažko nájde záujemcov. Nakoniec by to mohla byť práve madridský celok, ktorý bude nútený pristúpiť na kompromis.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-03-24 15:58:00
Nie žeby transfermarket mal relevantné hodnoty hráčov, ale momentálne tých 30 mega k Felixovy sedí. Viacmennej to sedí aj na polovicu z tých 60 mega čo pýtajú. Presne na polovicu ako u Griezmanna :D Ak sa potrebujú zbaviť Felixa cez leto a zotrvanie v Atletiku nepripadá v úvahu a keby nedostanú iné ponuky za neho, tak neviem, neviem či si môže Atletiko takto diktovať podmienky. Aby sme nezostali ich jediná možnosť, hehe.
Marian Premium
2024-03-24 16:36:22
Takto to bolo. Atletico nám predalo Griezmana za 120 M a za tieto peniaze si kúpilo Felixa. Potom sme im vrátili Grieza na hosťovanie s povinnou odkupkou za 40 M, ak nastúpi na určitý počet zápasov. Aby sa tomu vyhli, teda plateniu 40 M, špekulatívne ho Cholo staval ako striedajúceho hráča. Nakoniec sme im zľavili a za 20 M u nich ostal.
Takže ideálne bude dať im zaňho 20 M a budeme si kvit. Ak im je to málo, nech si spomenú, že Villu dostali od nás za 5 M a Suareza tiež za pár šupov.