Barcelona zostavila zoznam hráčov, na ktorých sa bude zameriavať po otvorení letného prestupového obdobia, pričom na prvom mieste v zozname priorít je podpis zmluvy so záložníkom.

V ideálnom prípade by Katalánci podpísali zmluvu s hráčom, ako je Martin Zubimendi, ktorý by nahradil Sergia Busquetsa, ale keďže sa nachádzajú v chúlostivej finančnej situácii, nemôžu si dovoliť vynaložiť 60 miliónov eur na jeho podpis. Preto sa pozornosť presunula na iných hráčov vrátane Amadoua Onanu, ktorý v súčasnosti pôsobí v Evertone.

Barcelona je považovaná za veľkého fanúšika tohto hráča, ktorý vyniká v získavaní lopty, jej vyvážaní na veľké vzdialenosti a pozoruhodnom umiestnení mimo lopty. Nie je však prekvapením, že taký dobrý hráč, akým je Belgičan, bude mať aj svoju primeranú cenovku. Everton bude požadovať 60 miliónov eur od všetkých tímov, ktoré budú chcieť v lete získať Onanu, vrátane Barcelony. V prípade vypadnutia by sa však cena mohla znížiť až o 50%.

Katalánsky denník Sport medzitým uvádza, že Barcelona skúma spôsoby, ako znížiť cenu 60 miliónov eur, ktorú Everton požaduje. Onana je v súčasnosti veľmi vysoko na zozname možných letných posíl Barcelony a tá chce urobiť všetko pre to, aby presadila jeho podpis. Jedným zo spôsobov, ako to dosiahnuť, je ponúknuť Merseyside hráčov na výmenu.

Predchádzajúce správy tvrdili, že súčasťou tejto operácie by mohli byť Fermín López, Clement Lenglet, Sergiño Dest alebo dokonca Ansu Fati. Arsenal údajne tiež sleduje Onanu, ale zdá sa, že hráč dáva prednosť prestupu na Camp Nou pred severom Londýna.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
kluc Premium
2024-03-25 08:08:30
Fermina určite nie...