Táto sezóna je z pohľadu Barcelony zvláštna, no veľkým pozitívom je La Masia. Akadémia Blaugranas opäť dokázala, že je najlepšou akadémiou vo svetovom futbale, a v tejto sezóne ponúkla prvému tímu niekoľko prelomových hráčov, z ktorých štyria sa čoskoro dočkajú oficiálneho postupu.

Podľa informácií katalánskeho denníka Sport ide o týchto štyroch odchovancov: Lamine Yamal, Pau Cubarsi, Hector Fort a Marc Guiu.

Lamine Yamal je vo veku 16 rokov jedným z protagonistov barcelonskej sezóny a v počte gólových príspevkov sa už dotkol dvojciferného čísla. Ako ľavonohé pravé krídlo, ktoré prešlo La Masiou, si nemožno nevšimnúť podobnosť s Lionelom Messim, čo len zvýšilo jeho popularitu.

Pau Cubarsí medzitým debutoval až v druhej polovici sezóny a ukázal, že je na svoj vek veľmi vyspelý a hrá v strede obrany. Je označovaný za najlepšieho stopéra, ktorý vyšiel z akadémie od čias Gerarda Piquého. Ak prejdeme k Hectorovi Fortovi, 17-ročný mladík odohral v tejto sezóne zatiaľ len niekoľko zápasov, ale rozhodne urobil dosť na to, aby si získal dôveru trénerov aj fanúšikov. Hoci je Fort prirodzeným pravým obrancom, už viackrát hral aj ako ľavý obranca, čo svedčí o jeho schopnostiach.

V neposlednom rade sa zdá, že Marc Guiu je najväčšou stávkou La Masie na útočníka za posledné desaťročia. Španiel v tejto sezóne strelil už dva góly, vrátane víťazného proti Athletic Club, a v budúcej sezóne bude súperiť o miesto v základnej zostave s Robertom Lewandowskim a Vitorom Roque.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.