Fichajes uvádza, že Barcelona naďalej sleduje ďalší brazílsky klenot, ktorý môže byť prínosom z dlhodobého hľadiska - Estevao Willian. 16-ročný talent Palmeirasu je po Endrickovi z Realu Madrid a Vitorovi Roque z Barcelony považovaný za ďalší obrovský talent brazílskeho futbalu.

Prezývajú ho "Messinho" a je úplne jasné, že jeho silnou stránkou je dribling. Podobne ako argentínsky talentovaný hráč, aj Willian najradšej hráva na pravom krídle alebo v strede poľa za stredným útočníkom. Fichajes dodáva, že hoci je Barcelona odhodlaná priviesť hráča na Camp Nou, bude čeliť silnej konkurencii zo strany Manchestru City, Manchestru United, Chelsea, Arsenalu a PSG.

Majú však výhodu, keďže Messinho trvá na prestupe do Barcelony. Hráč o tom dokonca otvorene hovoril a jasne vyjadril svoj postoj: "Hrať za Barcelonu, ktorá je jedným z najlepších klubov na svete. Narodil som sa, keď som sledoval, ako Neymar, Messi a Suárez hrajú za Barcelonu, a to je môj sen," povedal v nedávnom rozhovore, keď sa ho pýtali na jeho najväčší sen.

Finančná otázka

Messinhova túžba pripojiť sa k Barcelone skutočne ponecháva Kataláncom výhodnú pozíciu v rokovaniach. Jeho odstupná klauzula v Palmeiras má hodnotu až 60 miliónov eur a Brazílčania nie sú ochotní ustúpiť. Finančná situácia Barcelony tak komplikuje klubu splnenie sna mladíka, pretože Blaugranas si transfer v takejto hodnote jednoducho nemôžu dovoliť.

Navyše, vedenie má iné pozície, ktoré by malo uprednostniť, ak by finančné prostriedky nakoniec boli k dispozícii. Estevao pritom hrá na rovnej pozícii ako Lamine Yamal, veľký talent La Masie. Messinho sa nemôže presťahovať do Európy do roku 2025, keď dovŕši 18 rokov, a uvidíme, či sa dovtedy niečo zmení.

zdroj: fichajes
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-03-24 18:39:02
Dúfam v 2 veci u Estevaa a to za prvé, že buď on, alebo Yamal by vedel hrávať aj z LW. Za druhé, že by Palmeiras akceptovali taký deal ako sme mali u Roqueho, čiže v podstate 30 mega zo 60 mega by boli bonusy. Teraz do toho možno nútený nie sú, lebo akože PSG, Chelsea, ... sú ochotný dať aj celých 60 mega, ale zase čo si budeme záleží aj na hráčovi a ak bude pre neho naďalej Barca jediná možnosť, tak Palmeiras budú musieť vyjednať s nami kompromis.
Barco10 Premium
2024-03-24 20:41:32
Nechcel by son ist do barci a volat sa messinho