Už niekoľko rokov je Barcelona kritizovaná za prílišnú vernosť svojej futbalovej filozofii, čo má aj svoje negatívne stránky. Z tohto dôvodu vybuchli vo viacerých dôležitých zápasoch kvôli prílišnej dôvere vo svoje technické schopnosti. Napríklad neslávne známe stretnutia proti AS Rím a Liverpoolu v Lige majstrov proti Barcelone svedčia o slabej fyzickej príprave Barçy.

Tieto a ďalšie zápasy v Lige majstrov ukázali, že Barcelona musí zmeniť alebo prehĺbiť svoj tréning, najmä zaradením intenzívnejších postupov do svojho režimu. Našťastie však súčasná skupina hráčov, najmä z La Masie, v klube nie je úplne rovnaká ako v minulosti a prišla s oveľa odlišnejšou mentalitou s väčším dôrazom na mentálnu a fyzickú prípravu.

Dopyt po väčšej intenzite

Ak sa dá veriť správam rozhlasovej stanice Cadena SER, niektorí hráči Barcelony nedávno požiadali trénerský štáb, aby postupne zvýšil intenzitu tréningov. Katalánci sa pripravujú na štvrťfinále Ligy majstrov proti PSG a pravdepodobne sa domnievajú, že ak chcú pomýšľať na trofej, musia zlepšiť svoju hru na všetkých úrovniach. Barcelonu už v španielskom Superpohári prevalcovala fyzická úroveň Realu Madrid, keď tím z hlavného mesta Španielska vybehol na ihrisko a zvíťazil 4:1. Vinicius Junior zaznamenal hattrick.

Súčasný káder Barcelony, v ktorom sú okrem iných aj Ronald Araujo, Jules Koundé, Pau Cubarsí, Robert Lewandowski a Alejandro Balde, je v porovnaní s tímami z minulých rokov pomerne dobre prispôsobený na intenzívnejšie zápasy. V tejto sezóne sa im darí lepšie zvládať fyzicky náročnejšie zápasy, čoho dôkazom sú aj víťazstvá nad Portom, Atléticom Madrid a Neapolom.

zdroj: cadena ser
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-25 06:52:04
Smutné, že to musia žiadať samotní hráči ...:(
2024-03-25 07:14:37
ostuda, ak je to pravda..