Niekoľko rokov bol zápas Barcelona - Real Madrid považovaný za vrchol futbalu, pričom vlajkonosičmi oboch inštitúcií boli Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Toto duo zo seba navzájom vydávalo to najlepšie a viac ako desať rokov sa delilo o pódium pri každom udeľovaní cien, súperilo o rovnaké trofeje a snažilo sa ísť ďaleko za hranice toho, čo futbal kedy videl.

"Zo športového hľadiska to bol veľký súboj. Živili sme sa vzájomnou rivalitou, pretože obaja sme veľkí súperi. Aj on chcel vždy všetko a stále vyhrať. Bolo to veľmi príjemné obdobie pre nás oboch a pre všetkých, ktorí milujú futbal," povedal Messi o rivalite po zisku svojej 8. Zlatej lopty, citoval ho portál goal.com.

Ronaldo bol touto rivalitou obzvlášť posadnutý a často ho bolo vidieť, ako sa po odovzdávaní cien na sociálnych sieťach občas vyjadruje k tejto rivalite. Na druhej strane, Messi nikdy nereagoval tak ako Portugalčan, a ako sa ukazuje, na svojho rivala sotva zvykol myslieť. Alebo to aspoň tvrdí Gerard Piqué.

V rozhovore pre talkSPORT bývalý obranca Barcelony a dlhoročný Messiho spoluhráč Gerard Piqué dostal otázku, či venuje pozornosť Ronaldovi a jeho pochvalám: "Staral sa Messi o Cristiana Ronalda? Nie, nebol to taký typ človeka," odpovedal Piqué. "Sústredil sa na tím. Aj keď bol vždy na titulnej strane rádia, televízie, sústredil sa len na získavanie trofejí pre tím," dodal legendárny stoper. "Nakoniec, pretože bol vtedy najlepší, vyhrával Zlatú loptu. Ale to nebolo jeho prioritou."

Cristiano, naopak...

Keďže s Ronaldom hrával a udržiava s ním úctyhodný vzťah, Piqué hovoril aj o portugalskom útočníkovi a o tom, ako sa veľmi zmenil, aby mohol konkurovať Messimu na najvyššej úrovni: "Začínal ako krídelník v Manchestri United, bol veľmi šikovný, potom, keď sa presťahoval do Madridu, začal byť strelcom, ako čistá deviatka." Piqué tiež povedal: "V United, keď som s ním hral, rád robil kľučky a bol veľmi šikovný. Predpokladal som však, že si uvedomil, že v Reale Madrid, ak chcete byť najlepší, musíte strieľať veľa gólov."

zdroj: talksport
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-25 06:52:03
V clanku mate chybu, pisete ze stredopoliar miesto stredny obranca