FC Barcelona neplánuje speňažiť svojich odchovancov, ktorí si v tejto sezóne vydobyli miesto v prvom tíme. Aj keď kluby ponúkajú vysoké sumy, prioritou je udržať si ich. Katalánsky denník Mundo Deportivo dnes píše o zamietnutej ponuke za Hectora Forta.

Okrem Lamine Yamala, v súvislosti s ktorým prezident Joan Laporta povedal, že odmietol ponuku vo výške 200 miliónov eur bez toho, aby spomenul klub (Paris Saint-Germain), a Paua Cubarsího, ďalšieho veľkého talentu, je tu ešte jeden hráč, ktorého si Laporta aj Deco veľmi cenia. Je ním Héctor Fort. Vo veku 17 rokov odohral veľmi dobré zápasy na veľkých štadiónoch, ako sú San Mamés a Metropolitano a vzbudil záujem európskeho futbalu.

Až tak, že podľa Mundo Deportivo Barça už odmietla ponuku vo výške 35 miliónov eur za obrancu Barcelony. Denník však neuvádza, ktorý klub ponuku predložil. Fortova zmluva je platná do roku 2025 a je v nej zapísaná odstupná klauzula vo výške len 10 miliónov eur. Je preto ťažké pochopiť, prečo by klub, ktorý má záujem, ponúkol 35 miliónov eur namiesto toho, aby sa odvolal na oveľa nižšiu klauzulu. V každom prípade to tvrdia novinári z Mundo Deportivo.

Dodávajú, že Barça už pracuje na vylepšení zmluvy bočného obrancu, ktorý sa pripojil ku klubu ešte ako pre-benjamin (U-8). Fort 2. augusta dovŕši 18 rokov a vtedy bude mať nárok na zmluvu dlhšiu ako 3 sezóny, ale zdá sa pravdepodobné, že vylepšenie zmluvy a následné zvýšenie platu vstúpi do platnosti skôr.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.