Rôzne médiá, nielen španielske, neustále informujú o budúcnosti Ronalda Arauja. Novinári katalánskeho denníka Mundo Deportivo Fernando Polo a Sergi Sole však tvrdia, že Uruguajčan je čoraz bližšie k predĺženiu zmluvy s Barcelonou.

Araujo je už dlhší čas v hľadáčiku Bayernu Mníchov, ale Barça si ho chce udržať. Podľa Mundo Deportivo ho v januári nezlákala ani ponuka 90 miliónov eur. Napriek tomu sa podľa novinárov z kruhov blízkych Araujovi dostali k vedeniu Blaugranas v istom čase informácie, že jeho budúcnosť v katalánskom klube by mohla byť ohrozená. Preto sa Joan Laporta osobne zapojil do priamej komunikácie s obrancom, aby mu povedal, že nie je na predaj a že Barcelona si ho chce udržať bez ohľadu na čokoľvek.

Podľa týchto správ je predĺženie zmluvy s Araujom jedným z hlavných cieľov vedenia klubu. Polo a Sole uvádzajú, že v Barcelone narastá presvedčenie, že futbalista sa s Blaugranas dlhodobo zaviaže skôr ako neskôr. Podľa ich názoru Uruguajčan nepatrí medzi hráčov, ktorých by Barça chcela speňažiť. Novinári Mundo Deportivo vysvetľujú, že Araujo začal pochybovať, pretože nemal od Laportu a Deca priame informácie o súčasných a budúcich plánoch pre hráčov ako on. Teraz sa situácia výrazne zlepšila.

Samotný Laporta nedávno v rozhovore pre Mundo Deportivo zdôraznil, že komunikácia na tému Araujo trochu zlyhala: "Sú chvíle, keď sa komunikácia nedostane tam, kam by mala. Hovorím o rokovaniach. Myslím si, že sa to nejakým spôsobom vyriešilo, pretože došlo k určitému narušeniu komunikácie, pokiaľ ide o všetko, čo sme mali na mysli v súvislosti s Ronaldom," povedal prezident. Samotný futbalista nedávno priznal, že sa v Barcelone cíti šťastný a nevie si predstaviť budúcnosť mimo tohto klubu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.