Podľa katalánskeho denníka Sport môže mať bývalý tréner Barcelony Quique Setién čoskoro nového zamestnávateľa. Ak sa táto informácia potvrdí, tréner sa vydá pomerne nezvyčajným smerom, keďže opustí Európu.

Denník naznačuje, že Setién je favoritom na prevzatie kormidla Botafogo. V brazílskom klube by 65-ročný kouč nahradil prepusteného Tiaga Nunesa. Podľa denníka Sport rokovania pokročili a k dohode by mohlo dôjsť v najbližších dňoch. Najväčší akcionár Botafoga John Textor si vraj Setiéna cení pre jeho ofenzívne myslenie. Dodajme, že brazílsky klub v minulej sezóne postúpil do skupinovej fázy Copa Libertadores a bol blízko k majstrovskému titulu, ale v závere súťaže premrhal 15-bodový náskok pred Palmeiras, keď nevyhral ani jeden z posledných 11 zápasov.

Setién naposledy viedol Villarreal, z ktorého ho vyhodili ešte v septembri 2023. Tam stihol pôsobiť necelý rok a bol prvým trénerom, ktorý prišiel o prácu v aktuálnej sezóne. O Setiéna sa v posledných mesiacoch zaujímali kluby zo Saudskej Arábie, v decembri bol blízko k Beşiktaş. V súčasnosti sa zdá, že by mohol pokračovať v Brazílii.

Nový klub má aj bývalý hráč Barcelony Gabriel Milito. Od roku 2015 trénoval rôzne juhoamerické tímy a naposledy pôsobil v Argentíne. Od augusta minulého roka bol bez práce a teraz po ňom siahlo Atlético Mineiro.

zdroj: sport.es marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.