Prekvapivý a rýchly vývoj Paua Cubarsího v Barcelone prinútil športové riaditeľstvo rýchlo začať pracovať na zlepšení podmienok zmluvy s obrancom. Hráč mal veľmi nízku zmluvu na to, čo sa z neho stalo za dva mesiace, keď si vybojoval miesto v základnej zostave Barcelony a debutoval v seniorskej reprezentácii.

Podľa správ médií má Pau Cubarsí už na stole ponuku z Barcelony. Podľa madridského denníka Marca ide o ponuku, ktorá sa skladá z dvoch častí. Vychádza z toho, že je ešte neplnoletý a nemôže podpísať dlhodobú profesionálnu zmluvu. Preto sa navrhuje jednak okamžité zlepšenie podmienok zmluvy a zvýšenie odstupnej klauzuly, ktorá je momentálne veľmi nízka, kým nedosiahne 18 rokov, a druhou časťou je návrh, ktorý by vstúpil do platnosti o necelý rok, keď 22. januára 2025 dosiahne plnoletosť.

Potom bude môcť podpísať plne profesionálnu zmluvu. Zámerom klubu, ktorý bol hráčovi oznámený, je dať mu dlhú zmluvu, ktorá by trvala do roku 2030 alebo 2031, v závislosti od toho, kedy sa zmluva podpíše, a s veľmi vysokou odstupnou klauzulou. Mohla by dosiahnuť až jednu miliardu eur, ale to je niečo, čo ešte nebolo definované.

Marca však tvrdí, že Cubarsí chce napriek svojmu mladému veku dostávať plat, ktorý si zaslúži ako hráč, ktorý už pôsobí na medzinárodnej scéne. Preto je ešte stále o čom diskutovať z finančného hľadiska. Barcelona vie, že musí platiť viac, pretože ho považuje za stopéra budúcnosti popri Ronaldovi Araujovi.

Denník ubezpečuje, že ani na jednej strane nie sú žiadne obavy. Hráč a jeho rodina oznámili klubu, že chcú zostať v Barcelone, kde sa cítia veľmi dobre. Jeho cieľom je zostať dlhodobo. A takýto odkaz dostalo aj športové riaditeľstvo. Z tohto dôvodu Deco pred niekoľkými dňami v rozhovore povedal, že Cubarsího nová zmluva "je na dobrej ceste". Obe strany už rokovali, panuje medzi nimi dobrá harmónia, ale ešte je potrebné doladiť veľa detailov.

Obe strany majú čas, keďže nová zmluva bude podpísaná až 22. januára 2025, keď obranca dovŕši 18 rokov. S touto časovou rezervou by sa mala oveľa lepšie definovať aj finančná situácia klubu, ktorá je momentálne stále veľmi komplikovaná. Barcelona je stále bez finančnej fair play, takže všetky jej pohyby na trhu sú veľmi obmedzené.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.