Riqui Puig odišiel z FC Barcelona do LA Galaxy v roku 2022. Stredopoliar nedobyl Camp Nou tak, ako sa od neho očakávalo, ale vyniká svojou hrou v USA. Prečítajte si rozhovor, ktorý Puig poskytol agentúre EFE.

Po odchode Chicharita hrá Riqui Puig v LA Galaxy prvé husle. V posledných piatich zápasoch strelil 2 góly a zaznamenal rovnaký počet asistencií. Jeho tím má skvelý štart, v tejto sezóne ešte neprehral a momentálne je na druhom mieste vo svojej divízii.

Od vášho príchodu do MLS v roku 2022 ubehlo dosť času, ako hodnotíte svoju situáciu?

"Vždy hovorím, že je to úplne iná liga ako tá španielska. Príchod sem zmenil môj spôsob hry. Hrá sa viac box-to-box, nikto nemá loptu v držaní ani pod kontrolou. Zápasy sú zaujímavejšie pre fanúšikov aj pre mňa ako hráča. Mohol som sa učiť a zlepšovať po fyzickej stránke, čo si myslím, že som potreboval."

Zmluvu máte do roku 2025. Chceli by ste sa po tomto čase vrátiť do Európy?

"S Galaxy rokujeme o predĺžení zmluvy. Je pravda, že by som sa rád vrátil do Európy z osobných a ambicióznych dôvodov. Musím tiež povedať, že sa cítim veľmi dobre, futbal si užívam, čo som už dlho nerobil. Cítim sa veľmi dôležitý a tréner, spoluhráči a klub mi dodávajú dôveru. Odchod do Európy je teraz trochu ďaleko. Chcem tu zostať niekoľko rokov, ak sa mi podarí v Galaxy presadiť, chcem, aby o mne ľudia hovorili dobre."

Nedávno ste čelili hráčom ako Busquets, Alba, Messi a Suárez (1:1 proti Interu Miami). Mali ste čas porozprávať sa s nimi trochu o Barcelone?

"Na konci zápasu som bol v ich šatni, ale veľa sme sa o tom nerozprávali. Je to trochu citlivá téma, najmä pri súčasnej situácii klubu. Ani ja som sa na to nechcel pýtať: už tam nie som, oni tiež nie, neviem, či by sa o tom chceli rozprávať. Oni sú v Miami, dávajú si dokopy nový život a ja som v Los Angeles. Je to téma, ktorá bola odsunutá na vedľajšiu koľaj."

Ako na diaľku prežívate toto ťažké obdobie Barçy?

"Od detstva som bol culé, keď som sa vo veku štyroch rokov stal socio. Je pravda, že mi je veľmi ľúto, keď vidím, že prežívajú zlé obdobie, a ešte viac preto, že mám dobrý vzťah s Joanom Laportom. Momentálne má klub najlepšieho prezidenta, akého mohol mať. Robí, čo môže, myslím si, že sa snaží vyriešiť problémy, ktoré mal klub v minulosti. To ma bolí, najmä keď je to klub môjho života, veľký klub, ktorý každý pozná. Teraz hrajú na Montjuïc a ľudia, ktorých som poznal celý život, tam nechodia."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.