Barcelonu čaká kľúčové leto, počas ktorého dôjde nielen k zmene trénera, ale aj k zmenám v kádri. Športový riaditeľ klubu Deco má plné ruky práce s výzvami, ktoré ho čakajú, pretože finančná situácia nie je úplne priaznivá a je potrebné posilniť viaceré pozície.

Preto je pravdepodobný predaj aspoň jedného alebo dvoch veľkých hráčov, hoci ide o to, aby sa nedotkol jadra tímu. La Vanguardia uvádza, že Barcelona nevylučuje, že bude analyzovať ponuky na tri hviezdy prvého tímu. Menovite ide o Raphinhu, Andreasa Christensena a v menšej miere aj Julesa Koundého.

Raphinha je pre Barçu cenným hráčom od svojho príchodu v roku 2022, ale v tomto období sa jeho minutáž znížila kvôli zraneniam a príchodu Lamineho Yamala. O 27-ročného Brazílčana sa vážne zaujímajú kluby zo Saudskej Arábie, ktoré by za neho boli ochotné vynaložiť veľké finančné prostriedky, čo z neho robí lákavú možnosť pre Barcelonu.

Christensen bol spoľahlivým hráčom v tíme Xaviho Hernandeza a v poslednom čase sa osvedčil aj na poste defenzívneho záložníka. Prebytok stopérov v kádri by ho však mohol prinútiť k odchodu, najmä keď ho obdivujú kluby z Premier League.

Pokiaľ ide o Koundého, v správe sa uvádza, že meno tohto Francúza je tiež na zozname, ale v menšej miere ako zvyšní dvaja. O univerzálneho obrancu sa však zaujímajú Manchester United a Chelsea. Uvidíme teda, ako sa Barcelona zachová a či v letnom prestupovom období predá niektorú zo spomínaných troch hviezd.

zdroj: la vanguardia
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-26 10:30:33
By ma zaujímalo, ak niekto vie, či je nejaký deadline (začiatok prestupáku a podobne) na to dokedy sa potrebujeme sa vrátiť na pravidlo 1:1, aby sme mali maximum z tých predajov.