Nie je žiadnym tajomstvom, že Joshua Kimmich je jedným z hlavných kandidátov na nového pivota Barçy. Minulé leto Xavi dokonca kontaktoval hráča, aby ho presvedčil, aby opustil Bayern, ale Blaugranas nakoniec vylúčili jeho aj Zubimendiho prestup, pretože neboli schopní investovať približne 60 miliónov eur.

Podľa Lluisa Miguelsanza z denníka Sport Joshua Kimmich nemá v úmysle predĺžiť zmluvu s Bayernom Mníchov, ktorá vyprší v roku 2025, čo z neho robí jedno z najhorúcejších mien na prestupovom trhu už toto leto. Barça sa však o neho kvôli finančným problémom opäť nebude môcť uchádzať a v roku 2025 sa zameria na voľný prestup. Kluby ako Manchester City, PSG, Manchester United a Chelsea, ktoré sa už o Nemca zaujímali, by však mohli Blaugranas predbehnúť tým, že Bayernu zaplatia už o niekoľko mesiacov.

Bayern by bol ochotný rokovať o Kimmichovom odchode za približne 60 miliónov eur a to je suma, ktorá bude pre Barçu nedosiahnuteľná, ak v najbližších mesiacoch neuskutoční výrazný predaj. Je však veľmi pravdepodobné, že hráč sa nerozhodne pred blížiacim sa európskym šampionátom.

Podľa Lluisa Miguelsanza dali Blaugranas hráčovi jasne najavo, že ho nebudú môcť získať toto leto, ak nedôjde k výrazným príjmom z predaja, ale rozhodli by sa pre neho, ak by sa rozhodol počkať do konca zmluvy s Bayernom, aby mohol v roku 2025 odísť zadarmo.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-26 10:10:03
Jak šokující :))
2024-03-26 10:24:16
Ak nebude ani na Kimmicha a prípadne ani na Onanu je vôbec v pláne zadarmo aspoň taký Guido Rodríguez, alebo Jorginho? Ak sa predá Oriol, tak by som tam rád mal na DMko aspoň nejaké také možnosti na lavičke ak nič iné. Stále ale verím, že sa predá Christensen, Raphinha, Garcia, Dest, Lenglet, lebo je toho dosť na predaj a na financovanie DMka.