Thiago Motta momentálne nepatrí medzi hlavných kandidátov na post nového trénera Barcelony (Xavi možno zostane), ale jeho meno by malo byť stále na očiach. Tréner Bologne, jedného z objavov tejto sezóny, sa vyjadril k záujmu veľkoklubov o jeho osobu.

"Záujem zo strany veľkých klubov je príjemný. Dnes sa cítim veľmi dobre a o budúcnosti príliš nerozmýšľam, pretože žijeme v takom krásnom momente, že si ho chcem užiť. Keď príde budúcnosť, budem o nej premýšľať."

"Dnes, v modernom futbale, musíme nájsť rovnováhu v tom, aby sme hráčom a deťom poskytli vášeň, ktorú mám ja, keď ich sledujem, ako hrajú, ale aj možnosť zostať v spojení a prežívať krásne chvíle spolu s našimi fanúšikmi."

"Keď som nastúpil do tejto práce, ktorú som našťastie mohol začať vykonávať hneď, od prvého momentu som pochopil, že trénerstvo je mojou veľkou vášňou po hraní futbalu. Ako trénerovi sa mení zodpovednosť: musíte dať dokopy veľa chalanov, ktorí rozmýšľajú odlišne, ale musíte ich nechať hrať spolu."

"Je veľmi príjemné, keď počujete uznanie pre náš tím, ale nielen pre výsledky, ktoré sú zatiaľ veľmi dobré, ale aj pre spôsob, akým ich dosahujeme. Ihrisko, rešpekt k hre a súperovi a úcta k našej práci. Chlapci vedia, prečo sme tu a aké je dôležité, aby sme v tom pokračovali až do konca sezóny."

Bologna Thiaga Mottu sa momentálne nachádza na štvrtom mieste tabuľky Serie A so ziskom 54 bodov. Tím z Rossoblu sa nachádza v zóne Ligy majstrov s trojbodovým náskokom pred piatym Rímom a so stratou 25 bodov na vedúci Inter, ktorý si suverénne kráča po Scudetto.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.