Ak bude Barcelona v lete tlačená do predaja, je celkom jasné, že sa bude zameriavať na stred obrany. Katalánci majú v tejto formácii prebytok hráčov, a to ako v tíme, tak aj na hosťovaní, a v júni je reálny odchod viacerých stopérov.

Jedným z takýchto hráčov, nad ktorého budúcnosťou visí otáznik, je Eric García. Odchovanec La Masie je na hosťovaní v Girone a v tejto sezóne sa mu darí, ale podľa madridského denníka Marca sa jeho návrat do Barcelony komplikuje. Ako informoval tento denník, návrat Garcíu na Camp Nou nie je vôbec jednoduchý vzhľadom na konkurenciu v prvom tíme v boji o miesto v základnej zostave.

Španiel už bol piatou voľbou po Ronaldovi Araujovi, Julesovi Koundém, Andreasovi Christensenovi a Iñigovi Martínezovi a príchod Paua Cubarsího konkurenciu len zvyšuje. Barcelona navyše v letnom prestupovom období zúfalo potrebuje získať finančné prostriedky a predaj vo forme hrajúceho Garcíu, ktorého trhová hodnota je viac ako 15 miliónov eur, by nesmierne pomohol.

Rozhodnutie, ktoré sa má prijať

Éric García má v Katalánsku zmluvu platnú do roku 2026 a v júli sa stane štandardne hráčom Barcelony, pričom Girona na neho nemá opciu na kúpu. Naďalej však má záujem o predĺženie jeho pôsobenia v klube. Vzhľadom na to, že Michelov tím má dobré predpoklady na to, aby v budúcej sezóne hral Ligu majstrov, je pravdepodobné, že sa rozhodne podpísať Garcíu na trvalý prestup. Všetko však bude závisieť od toho, či sa obe katalánske celky dokážu dohodnúť na jeho konečnej cene.

Blaugranas sa zatiaľ rozhodli počkať do konca sezóny, kým padne konečné rozhodnutie týkajúce sa budúcnosti mladého zadáka. Vzhľadom na to, že Barcelona ho podpísala z Manchestru City zadarmo, je však predaj pravdepodobný.

zdroj: marca.com
foto: twitter/girona

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.