Ideálny scenár Barcelony pred koncom sezóny 2023/2024? Presvedčiť Xaviho, aby v klube pokračoval aj po lete ako hlavný tréner. Katalánci v každom prípade pripravujú aj plán B.

Španiel oznámil svoj odchod v januári po prehre s Villarrealom a odvtedy viackrát potvrdil, že svoje rozhodnutie neodvolá bez ohľadu na to, ako sa skončí sezóna. Tím, ktorý teraz pravdepodobne nie je pod takým tlakom, hrá lepší futbal. Momentálne ťahá sériu desiatich zápasov bez prehry, vrátane víťazstva 3:1 nad Neapolom v Lige majstrov a víťazstva 0:3 na výjazde nad Atléticom Madrid. Vedenie Barcelony si skutočne želá, aby Xavi zostal na trénerskej stoličke, ale pripravuje záložný plán pre prípad, že sa trénera nepodarí presvedčiť.

Plán Pini Zahavi

Podľa informácií Catalunya Radio, ktorú sprostredkoval katalánsky denník Sport, Barcelona už nadviazala kontakty s prioritným cieľom Hansi Flickom prostredníctvom jeho agenta Piniho Zahaviho. Agent má s Laportom zjavne výborné vzťahy a v roku 2022 pomohol presadiť aj prestup Roberta Lewandowskeho z Bayernu Mníchov.

V predchádzajúcich správach sa tiež uvádzalo, že Flick robil "rozsiahly prieskum" o Barcelone. Pýtal sa na klub, mužstvo a dokonca aj na mesto. Zdá sa, že Nemec sa rozhodne zaujíma o možnosť trénovať Barcelonu a už začal plánovať svoj potenciálny štáb v prípade, že bude vymenovaný.

Pri hľadaní nového trénera sa Barcelona pochopiteľne neobmedzuje na jedného človeka alebo filozofiu. Na stole má niekoľko možností, napríklad Luisa Enriqueho. Iní kandidáti, ako Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel  či Roberto de Zerbi a Mikel Arteta boli zo zoznamu vyradení. Bližšie o dôvodoch sme písali v tomto článku.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.