Už dlhšie sa poukazuje na to, že jedným z futbalistov, na ktorých by Barcelona mohla v lete zarobiť peknú sumu, je Jean-Clair Todibo. Nové informácie týkajúce sa tohto stopéra poskytol Fabrizio Romano.

V súvislosti s Todibom sa uvádzajú rôzne sumy, za ktoré by mohol zmeniť zamestnávateľa, pričom niektoré sa dokonca blížia k 60 miliónom eur. Podľa Romana si však OGC Nice cení svojho hráča na 40 miliónov libier, čo je približne 47 miliónov eur. Novinár uvádza, že Todibo je na zozname želaní Manchestru United od minulého leta, ale situáciu 24-ročného hráča sledujú aj iné kluby z Premier League a mimo nej. Romano uzatvára, že Francúz by mohol v nadchádzajúcom prestupovom lete zmeniť zamestnávateľa.

Barcelona predajom Todiba do OGC Nice zarobila 8,5 milióna eur, zaručila si 7,5 milióna eur v bonusoch a podľa médií si zabezpečila 20% sumy z ďalšieho prestupu hráča. To znamená, že ak by sa operácia uskutočnila, Barça by za sumu, ktorú spomína Romano, dostala približne 9 miliónov eur. Pre Blaugranas to nie je zanedbateľná suma vzhľadom na to, že 24-ročný hráč už nie je jej futbalistom.

Pre Barcelonu by bolo výhodné, ak by sa anglické kluby dostali do ponukovej vojny o Todiba. Stopér bol v posledných mesiacoch spájaný aj s Tottenhamom či Chelsea. Nice doteraz odmietalo hráča predať, ale zdá sa, že v lete možno konečne ustúpi.

zdroj: @fabrizioromano
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-03-28 18:09:15
Keď neprší aspoň kvapká. Aj tých 9 miliónov by nám padlo vhod.