Barcelona odohrá zajtra zápas 30. kola La Ligy proti Las Palmas. Julián Araujo, ktorý je v klube z Kanárskych ostrovov na hosťovaní, sa vrátil zo zrazu národného tímu s určitými zdravotnými ťažkosťami, ale aj tak by do tohto zápasu nemohol zasiahnuť kvôli klauzule strachu. Odkiaľ sa tento trend v Barcelone vzal? Katalánsky denník Sport píše, že celé to vymyslel Mateu Alemany.

Pablo Torre nemohol (a nebude) hrať v zápase medzi Barcelonou a Gironou. Ak by sa jeho klub rozhodol povolať ho a nasadiť ho v tomto zápase, musel by Barçe zaplatiť pokutu 300 000 eur. Takáto klauzula nie je zapísaná v zmluve Érica Garcíu s klubom, keďže rokovania sa uskutočnili v posledný deň prestupového obdobia.

Samotný Xavi je zástancom tohto riešenia a veľmi si pochvaľoval skutočnosť, že takéto klauzuly sú zahrnuté, a povedal, že hráč Barçy nemôže hrať proti Barçe. Atlético Madrid túto klauzulu do zmluvy Joãa Felixa nezahrnulo a Portugalčan strelil gól vo svojom prvom aj druhom zápase v La Lige proti Atléti.

Veľkým zástancom tohto vzorca a mužom, ktorý do Barcelony nadobro priniesol klauzuly strachu, je Mateu Alemany. Celé športové riaditeľstvo klubu sa zhodlo na tom, že hráča neposielate na hosťovanie do iného klubu preto, aby mohol hrať proti vám. Ďalšími príkladmi okrem Juliana Arauja a Pabla Torreho sú Nico González alebo Ez Abde. Ak sa nič nezmení, Deco bude chcieť zachovať túto politiku v prípade odchodu hráčov Blaugranas na hosťovanie.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.