Ovácie na Santiago Bernabéu, skvelé výkony vo farbách Blaugranas a... túžba federácie zahrávať si s Lamine Yamalom? Relevo odhaľuje plány RFEF na tohtoročné letné turnaje, podľa ktorých by mal byť 16-ročný krídelník Barcelony povolaný na Majstrovstvá Európy aj Olympijské hry.

V roku 2021 bolo päť futbalistov, ktorí vycestovali na EURO a potom aj do Tokia na Olympijské hry. Boli to Unai Simón, Eric García, Pau Torres, Mikel Oyarzabal a Pedri. Ako pokračoval príbeh posledného z nich, všetci veľmi dobre vieme. Teraz sme v sezóne 2023/24 a barcelonský záložník má naďalej problémy so zraneniami, ktoré sú do istej miery spôsobené práve bláznivým rokom 2021.

Barcelona už rokuje s federáciou o povolaní svojich mladých hráčov na jeden turnaj v lete. Klub sa veľmi obáva, že nadmerný počet zápasov by mohol veľmi poškodiť zdravie Lamineho Yamala alebo Paua Cubarsího. Santiago Denia (tréner reprezentácie U21), ktorý bude posielať nominácie na Olympijské hry, uviedol, že svoje rozhodnutia bude konzultovať s každým hráčom.

Plány federácie v prípade Lamineho sú jednoduché - mal by hrať na oboch turnajoch. Ak bude povolaný na jeden aj druhý, klub má, žiaľ, len malé slovo. Povolanie môže odmietnuť len samotný hráč. Barcelona by mohla zakázať nešpanielskym hráčom vycestovať na Olympijské hry, ktoré sa hrajú mimo termínov FIFA, ale pokiaľ ide o domácich hráčov, zákon nariadený RFEF to neumožňuje.

zdroj: relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-03-29 10:49:59
Opat sa zopakuje scenar s Pedrim
Revive Premium
2024-03-29 11:18:33
Španielska federácia má očividne zdravie hráčov úplne v péčku.