Pablo Torre si v Girone urobil dobré meno. Jeho kvalita je nepopierateľná, ale existujú pochybnosti o jeho budúcnosti v Barçe. Doteraz podával veľmi dobré výkony, ale kvôli konkurencii v strede poľa je stále ďaleko od prvého tímu. Pablo Torre sa vráti z hosťovania v júni a všetko nasvedčuje tomu, že si bude musieť hľadať klub na ďalší rok, pokiaľ ho nebude chcieť nový tréner.

Pablo Torre strávil rok lietaním medzi rezervným tímom Blaugranas a prvým tímom, pričom prakticky nemal žiadnu minutáž. Klub mu dal jasne najavo, že takto to ďalej nemôže byť a súhlasil s jeho hosťovaním v Girone. Stredopoliar začal sezónu s veľmi limitovaným časom na ihrisku, ale postupne sa prebojoval do základnej zostavy tretieho tímu La Ligy.

Dilema nastáva na konci sezóny. Pablo Torre by sa rád vrátil a zabojoval o miesto v Barçe a je pravdepodobné, že klub by súhlasil, aby pred sezónou hral s prvým tímom, najmä ak dôjde k zmene trénera. Nikto nepochybuje o jeho talente, ale v niektorých aspektoch ho stále považujú za zelenáča a ako píše katalánsky denník Sport, je jasné, že by v ďalšom projekte nehral dôležitú úlohu. Pre Barçu aj pre samotného hráča je kľúčový rozvoj.

Barça má v úmysle analyzovať prípady ako Torre alebo Faye, ktorého tiež sleduje niekoľko tímov v Španielsku aj v zahraničí. Prioritou by bolo hosťovanie, ale Barça potrebuje generovať príjem, takže môže zvážiť predaj s možnosťou spätného odkúpenia, ako to urobila v prípade Chadiho Riada. Tento vzorec je účinný, pretože v konečnom dôsledku je to kupujúci klub, ktorý preberá riziko, a Barça si ponecháva konečné práva na hráča.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.