Katalánci dokázali získať plný počet bodov v prvom zápase po repre brejku, keď porazili Las Palmas 1:0. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Body a bez zranení

Zápasy bezprostredne po zrazoch národného tímu bývajú náročné, preto bolo najdôležitejšie vyhrať. Zápas nastavila pomerne rýchla červená karta pre Vallesa a Barcelona mala veľmi veľkú výhodu. Problémom bola efektivita, našťastie sa Felix predviedol výborným centrom a Rafinha presným zásahom hlavou. To stačilo na to, aby sme Las Palmas porazili a stiahli stratu na Real Madrid, aspoň na jeden deň. Potešiteľné je aj ďalšie čisté konto, žiadne zranenie a solídny výkon celého tímu vrátane Roberta či Martíneza, ktorí toho v tejto sezóne veľa neodohrali. Teraz je čas na PSG.

Najhoršie: Rozhodca a nervózny záver

Rozhodca veľmi rýchlo rozhneval fanúšikov na štadióne, keď najprv anuloval gól Raphinhu za dosť sporných okolností, potom ignoroval faul na Lamina Yamala alebo v iných situáciách našiel priestupky domácich v sporných situáciách. Prekvapiť muselo aj len päť minút nadstaveného času prvého polčasu, keďže len situácia s červenou kartou pre Vallesa trvala viac ako štyri minúty a VAR veľmi dlho analyzoval aj napokon neuznaný gól Raphinhu. Navyše je ťažké pochopiť nervózny záver, ktorý si hráči Barcelony spôsobili sami premárnením príležitostí a chvíľkovou stratou koncentrácie. Najmä situácia Felixa, ktorý z najbližšej vzdialenosti trafil brvno, mohla zvýšiť tlak. Našťastie z tohto postoja nevyplynuli žiadne dôsledky.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.