Kataláncom sa v prvom stretnutí po marcovej reprezentačnej prestávke podarilo získať plný počet bodov, keď najtesnejším gólovým rozdielom porazili Las Palmas. Základný cieľ bol splnený, no ako hrali jednotliví hráči Blaugranas?

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,6

Nemusel zasahovať a bol bezchybný v držaní lopty, keď presne prihral takmer všetky svoje prihrávky okrem dvoch.

Koundé - 7,1

Oveľa lepší druhý polčas od Koundého, ktorý v strede poľa vytvoril početnú prevahu. Dobre kombinoval s Yamalom, Raphinhom a Gündoğanom a vytvoril vynikajúcu šancu pre Felixa, ktorú však nevyužil.

Cubarsí - 7,1

Nezačal zápas dosť dobre, Munir mu robil rôzne problémy, ale akonáhle sa dostal do zápasu, na mladíkove prihrávky bola radosť pozerať.

Martínez - 6,5

Podobne ako Cubarsí, aj Martínez mal loptu pri nohách, keď ju posúval do útoku a vyhýbal sa tak stredopoliarom Las Palmas. V obrane nemal príliš veľa práce.

Cancelo - 6,8

Cancelo pri streľbe urobil niekoľko sporných rozhodnutí, ale vytvoril aj dve vynikajúce šance pre Lewandowskeho a Raphinhu, ktoré mali byť premenené.

Fermín - 6,7

Jeden z najlepších hráčov v chaose v Európe, pretože sa zdalo, že napriek šialenstvu má kontrolu nad dianím. Urobil niekoľko skvelých nábehov za obranu, viackrát získal loptu a bol dokonca pri niektorých vytvorených šanciach vrátane nesprávne neuznaného gólu Raphinhu.

Gündoğan - 7,3

Gündoğan bol väčšinu prvého polčasu nedotknuteľný, vyhrával súboje vo vlastnej tretine a v súperovej tretine sa snažil rozdeľovať lopty.

Sergi Roberto - 6,8

V tichosti predviedol ďalší pôsobivý výkon, keď zohral hlbšiu úlohu. Zachoval si jednoduchosť, udržiaval hru a včas sa snažil získať loptu späť.

Yamal - 5,6

Jeden z najnudnejších výkonov Yamala v tejto sezóne, keďže mal problém dostať sa cez brániacich hráčov alebo nájsť vhodnú pozíciu na strelu z pravého krídla.

Lewandowski - 6,7

Pravdepodobne mal streliť aspoň jeden gól, ale inak od Lewandowskeho vo forme ďalší solídny zápas, keď sa pustil hlboko do úniku, predviedol brilantný pohyb v poli a strieľal z ničoho.

Raphinha - 7,9

Strelil gól, ktorý bol nesprávne anulovaný, ale to mu nezabránilo v tom, aby sa hnal dopredu. Po zákroku na neho bol vylúčený brankár hostí. Brazílčan bol v centre každého útoku, ale možno mal svoju šancu na konci prvého polčasu premeniť. Raphinha si to však vynahradil, keď nakoniec zaznamenal víťazný gól stretnutia.

Náhradníci

56' Felix - 7,2

Hoci Barcelona do veľkej miery kontrolovala hru, Felix mal prsty v jedinom góle zápasu, keď senzačne prihrával na gól ponad obranu. Aj inak bol solídny, robil výbehy za obranu. Hoci naozaj mal premeniť svoju tutovku.

71' Ferran - 6,2

Nastúpil prvýkrát po dvoch mesiacoch a takmer okamžite skóroval.

81' Romeu - 6,3

81' Roque - 5,8

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-31 10:55:56
felix 7,2 to urcite :D https://tn.nova.cz/...
2024-03-31 11:24:22
Vcera som mal po dlhom case pocit, ze sa divam na zohraty kompletny tim, v ktorom kazdy vedel, co ma robit, vratane striedajucich hracov. Rychle prihravky, hra dopredu, narazacky, nabehy za obranu, pressing po strate lopty. Aj napriek slabsim momentom niektorych hracov sa na nasu hru velmi dobre pozera. Za Koundeho som rad konecne si ho viem predstavit na RB dlhodobo, Cubarsiho prihravky su neskutocne. Dufam, ze Gundovi dopraju trochu oddychu pred PSG vcera bolo vidiet, ze pokazil aj prihravky, ktore vie bez problemov zahrat s citom, ked je vo forme, ale to co spravil pred Raphinhovou spalenou tutovkou bola masterclass. Skoda, ze sa vcera viac nepresadil Fermin, zapas bol usity pre neho. Je skvele, ze takto hrame aj bez opor, akymi su FdJ, Araujo, Pedri, Gavi.