V Barcelone sa to v prebiehajúcom ročníku hemží talentovanými mladíkmi, pretože do prvého tímu sa prebojovalo množstvo výnimočných odchovancov, ktorí urobili pozoruhodný dojem. La Masia, ktorá zakrýva finančnú situáciu klubu, ako aj jeho fiasko na športovom poli, bola pre Barçu záchranou.

A čo je pôsobivé, mnohí z hráčov, ktorí doteraz dokázali potiahnuť prvý tím, sú ešte len tínedžeri. Score90 zostavilo najlepšiu zostavu mladíkov do 18 rokov, v ktorej sa objavili tri barcelonské klenoty.

V ofenzívnej línii sa Yamal dostal na pravé krídlo. Jeho raketový vzostup vzbudil obrovskú pozornosť na celom svete, a to až do takej miery, že Barça mu plánuje odovzdať dres s číslom 10, ktorý nie tak dávno patril legendárnemu Lea Messimu. Počas nedávnej reprezentačnej prestávky predviedol tento 16-ročný mladík proti Brazílii úchvatný výkon, majstrovsky sa preplietol okolo obrancov a podieľal sa na všetkých góloch Španielska.

Cubarsí je zatiaľ poverený strážením zadnej línie v strede obrany. To je sotva prekvapujúce vzhľadom na to, že sa nielenže vypracoval na hráča základu Barcelony, no na svoj vek podáva úžasné vyspelé výkony. Proti Neapolu totiž získal ocenenie pre hráča zápasu, keď vygumoval hráčov ako Victor Osimhen a Khvicha Kvaratskhelia, a zároveň kraľoval aj proti Atléticu Madrid.

A nakoniec, Héctor Fort sa ujal pozície pravého obrancu. Hoci tento mladík odohral všetky svoje zápasy na ľavom kraji obrany, je prirodzene považovaný za pravého obrancu. Doteraz preukázal výnimočnú vyspelosť svojím ofenzívnym umom aj pevnosťou v obrane. Fortov výkon proti Athletic Clubu v Copa del Rey bol obzvlášť jasný.

Barcelona túži stavať na mladíkoch

Keďže mladíci Barçy robia také výrazné pokroky, klub sa pod vedením Deca snaží zostaviť tím zložený predovšetkým z domácich hráčov. Finančné obmedzenia Kataláncov, ktoré sa za posledné tri mesiace ešte zhoršili, im nedávajú ani inú možnosť. Hráči ako Pau Cubarsí, Lamine Yamal a Héctor Fort majú v tejto sezóne na konte spolu viac ako 3000 minút, čo svedčí o ich dôležitosti pre tím v súčasnosti i v dohľadnej budúcnosti.

zdroj: score90
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-31 19:46:00
Mohol si už napísať celú 11ku :)
Tu je pre ostatných: https://www.instagram.com/...