Mikayil Faye klope na dvere prvého tímu. Barcelona sa o Fayeho intenzívne zaujímala a v lete za neho zaplatila 1,5 milióna eur, pričom ho priviedla z NK Kustosija. Hoci mu trvalo nejaký čas, kým sa pod vedením Rafu Márqueza usadil v Barça Atlètic, Senegalčan teraz patrí medzi najdôležitejších hráčov.

Barcelona prehrávala s Osasunou B 2:0, ale nakoniec dokázala skóre otočiť. Pau Victor ešte pred prestávkou znížil a vlastný gól Dimitriosa Stamatakisa priniesol vyrovnanie. O päť minút neskôr Barça získala priamy kop spoza šestnástky. K lopte sa postavil Faye a absolútne presne to napálil pod brvno, čím zavŕšil obrat svojho tímu.

Budúcnosť je otázna

Faye bol povolaný do seniorského tímu na posledné dva zápasy po sebe, ale zatiaľ nemal možnosť debutovať. Je však žiadaným hráčom. V zime sa ho pokúsil podpísať klub Ligue 1 Lens, ktorý predložil ponuku vo výške 9 miliónov eur, ktorá bola zamietnutá. Očakáva sa, že v lete sa vráti s lepšou ponukou.

Záujem o neho prejavili aj Manchester United, Inter Miláno, Bayern Mníchov a Chelsea, zatiaľ čo tímy v La Lige sú pripravené získať Senegalčana na hosťovanie. Barcelona očakáva, že v lete sa o Fayeho bude bojovať a jeho situáciu bude sledovať niekoľko špičkových tímov. Hráč medzitým sníva o tom, že sa prebojuje do prvého tímu. Jeho sen by sa mohol stať skutočnosťou v budúcej sezóne, najmä ak sa Barça rozhodne v lete predať jedného z dvojice Andreas Christensen - Jules Koundé.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-01 12:29:32
💪💪💪🫵