Lamine Yamal je už teraz objavom nielen pre Barcelonu, ale pre celý európsky futbal. V jeho stopách ide Guille Fernández, ktorý prekonal jeden z rekordov mladého krídelníka.

Lamine Yamal bol doteraz najmladším futbalistom, ktorý nastúpil za Barçu Atlètic. Vo farbách tohto tímu debutoval 6. mája 2023 v súboji proti Eldense (2:2), keď mal len 15 rokov a 297 dní. V tomto smere predbehol hráčov ako Alejandro Grimaldo (15 rokov a 349 dní) a Haruna Babangida (16 rokov a 53 dní). Tento rekord teraz drží Guille Fernández, ktorý sa objavil na ihrisku v 80. minúte zápasu proti rezerve Osasuny, keď zverenci Rafu Márqueza prehrávali 1:2. Barça Atlétic napokon vyhrala 3:2 a stredopoliar debutoval vo veku 15 rokov a 287 dní, čo je nový najlepší zápis v histórii rezervy.

Tento fakt stojí za zmienku, pretože Guille je uznávaný ako všestranne talentovaný hráč, ktorý sa postaral o rozruch na úrovni mládežníckych reprezentácií Španielska. V septembri bol veľmi blízko k prekonaniu rekordu Lamineho Yamala, ktorý debutoval v mládežníckej lige UEFA, ale nakoniec odohral svoj zápas, pričom bol o mesiac starší ako krídelník tímu Xaviho. To neuniklo pozornosti trénera Barcelony, ktorý Guilleho v októbri pozval na tréningy prvého tímu. Tento odchovanec však Lamineho rekord v tomto tíme neprekoná, keďže tento krídelník nastúpil za tím ešte pred svojím debutom v rezerve, keď mal 15 rokov a 290 dní.

Barça teraz čelí výzve udržať Guilleho. 15-ročnému hráčovi končí zmluva už 30. júna a okolo mladého hráča je čoraz väčší rozruch. Barcelona bude rokovať s Jorgem Mendesom, ktorý je už poverený zastupovaním hráča.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.