Nie je žiadnym tajomstvom, že Barça chce toto leto posilniť pozíciu pivota. Katalánci si dobre uvedomujú, že pre nich bude ťažké fungovať na princípe 1:1, preto sa očakáva niekoľko prestupov, ale jedným z nich bude defenzívny záložník.

Ako už katalánsky denník Sport informoval, je veľmi pravdepodobné, že Barçu v lete opustí Oriol Romeu. V dôsledku toho bude prvému tímu ešte viac chýbať defenzívny záložník. Podľa Toniho Juanmartiho športové riaditeľstvo zvažuje viacero kandidátov na posilnenie stredu poľa, hoci hlavnou myšlienkou je momentálne snaha nájsť silného hráča, ktorý sa nebojí "špinavej práce".

V januári, keď Barça hľadala posilnenie stredu poľa, bol jednou z dobrých a lacných možností Dion Lopy z Almeríe. Klub odhadoval, že by mohol odísť za menej ako 10 miliónov eur, ale jeho rozvoj rýchlo zvýšil jeho hodnotu. Za hráča sa už objavili ponuky vo výške 20 miliónov eur. Podľa Juanmartiho preto klub vylúčil možnosť získať Senegalčana. Nielen preto, že sa predpokladá, že jeho cena by už nebola "výhodná", ale aj kvôli nešportovým otázkam.

Na zozname sú okrem iných aj Aleix García, Mats Wieffer, Amadou Onana a Kephrem Thuram. V prípade prvého menovaného sa objavuje čoraz viac pochybností, keďže nie je považovaný za typického defenzívneho pivota. A hoci jeho výkony potvrdzujú vysokú úroveň, klub hľadá skôr niekoho s fyzickým profilom. Podobné pochybnosti sa objavili aj v prípade Wieffera z Feyenoordu.

Problémy sú aj s Amadouom Onanom z Evertonu a Kephrem Thuramom z OGC Nice. Prvého menovaného má športové riaditeľstvo veľmi vysoko na zozname, ale jeho cena by presiahla 60 miliónov eur, čo by prestup viac ako skomplikovalo. Hráč Evertonu je však presvedčivý svojím profilom. Na druhej strane Kephrem Thuram nie je presne ten typ záložníka, ktorého Barça hľadá. Barça ho navyše považuje za hráča, ktorý je z hľadiska potenciálu slabší ako Onana.

Na druhej strane, ak Barça nakoniec bude schopná investovať 50-60 miliónov do nového defenzívneho hráča, uvidíme, či bude Onana tou správnou voľbou. Ak Xavi bude s Barcelonou pokračovať, treba pripomenúť, že uprednostňuje Zubimendiho, ktorého cena by bola podobná ako cena záložníka Evertonu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/girona

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.